W.A.S.P. au rezistat timpului

Cand pronunti numele W.A.S.P. pronunti de fapt o istorie intreaga a heavy-metal-ului. Cu o activitate greu de egalat, americanii continua si azi sa concerteze, si dupa 30 de ani de existenta au ajuns la Bucuresti, urcand pe scena OST Fest.

Primul lucru care frapeaza este vocea absolut impresionanta a lui Blackie Lawless. Daca la capitolul imagine nu mai sta deloc bine, cand vine vorba de voce se poate spune ca omul suna ca pe disc. Si asa a sunat tot recitalul, iar timbrul acela aparte a navigat fara probleme prin agitatia publicului.

W.A.S.P. au facut ceea ce stiu mai bine. Fara multe artificii au urcat pe scena si au oferit un concert de zile mari, pigmentat de un devastator “The idol” si de un excelent “I wanna be somebody”.

Mi-ar fi placut sa aud si un “Heaven’s hung in black”, dar cu piesa respectiva e ceva mai greu si nu poate fi ascultata in orice context. Nu-i nimic, poate data viitoare.

Publicul a fost alaturi de formatie, fie ca era din garda mai veche, fie ca erau cei mai tineri pe care am fost surprins sa-i vad cu tricourile trupei. Au cantat si au scuturat pletele alaturi de ei si nu vreau sa stiu ce o fi fost in locul in care a aterizat prosopul aruncat de Blackie.

Una peste alta, un recital perfect al unei legende pe care multi o considera terminata, dar care a aratat, daca mai era cazul, ca lucrurile “old school” sunt valabile si-n ziua de azi.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

Cronica, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.