USR ft. manele

1 Decembrie 2019. USR sărbătorește în cadru de partid câștigarea alegerilor prezidențiale de către Dan Barna și încă o chestie, ceva cu România și ziua ei, nu prea știe nimeni sigur despre ce este vorba. La insistența intelectualilor partidului paranghelia se ține la restaurantul “Pui De Urs”, recunoscut pentru finețea sa umană și gastronomică.

Dan Barna pășește mândru pe covorul roșu, însoțit de muzică și de notabilitățile partidului, asemenea lui Rocky Balboa înaintea meciului cu Ivan Drago. Din boxe se aude:

“Din partea mea, Dani Mocanu, dedic torpila asta care distruge tot, pentru Dan Barna de la Nagyszeben, un băiat dulce, finuț și cu un creier supersonic!”

Piesa continuă să curgă. “Recunosc că am fost amărât/Nu mi-a fost fost ușor să ajung cine sunt”, iar Adrian Dohotaru este surprins zâmbind melancolic. Vremurile în care mânca din gunoaie s-au terminat, acum ai lui sunt la putere.

Atmosfera se încălzește. “Și dormeam pe o scară de bloc/Dezvelit, când alții avea cojoc”, iar ochii lui Mihai Goțiu se umplu de lacrimi. Acum nu mai e fraier, va dormi cu voie de la președinție. Îmbrăcat.

Dan Barna însuși lasă deoparte orice sfială și dansează de mama focului pe refrenul piesei, invitând-o la dans pe Florina Presadă, colega de IQ a artistului:

“Mama a făcut un bo$$
Sunt și șmecher și frumos
Să vedeți că am putere
Vă fac săgețile mele”

Dan Barna zâmbește. E fericit, e frumos, e un bo$$, are putere, e mai nasol cu săgețile, dar s-o rezolva și asta cumva, de aia are consilieri. Florina, cuprinsă de calitatea piesei, se lipește puternic de el, suspinând fericită. Ăsta-i președintele ei, om de om, centaur de centaur, caracter de bază, politician între politicieni. Primul fiu al țării, ce dracu’!

Piesa continuă să se dezvolte, Dani torpilează tot:

“Toți vedeți în mine o pradă
Dar s-a dus timpul când dormeam pe stradă,
Ce să-mi facă niște boschetari
Care au impresii de spartani”

După aceste versuri cei din partid își dau seama cât de deschiși sunt către europenism, către noua lume, către globalizare, pentru că Adrian Dohotaru și Mihai Goțiu tocmai s-au luat în brațe și dansează împreună. Tot partidul aplaudă când Goțiu, după o piruetă, îi oferă lui Dohotaru un sandwich cu salam de Sibiu, cumpărat de la automatul din stația de metrou Grozăvești.

Oamenii se simt bine. Însă un eveniment nepotrivit cu atmosfera sobră, curată, intelectuală, vine să tulbure apele.

Imediat după nemuritoarele “I-aș trage în țeapă ca Dracula/Și v-aș da să-mi sugeți pu**”, o persoană neidentificată, infiltrată în eveniment, un element dușmănos, rostește următoarele cuvinte: “Dedic aceste versuri Florinei Presadă, de la Liviu Brăiloiu, fără număr! Cu pu**, se știe!”.

Florina leșină, cade din brațele lui Barna, este cu greu pusă pe picioare de către colegii săi. Într-un colț Cosette este surprinsă plângând: ea nu a avut niciodată parte de asemenea propuneri, ea a fost lăsată doar pe partea de anal și de atunci o cam doare postul, mai ales că e vorba de dușmani. Nici Clotilde nu consideră că ceea ce se întâmplă este corect. Ea nu a avut parte de nimic de gen, nici măcar de la dușmani.

Lucrurile sunt, într-un târziu, repuse pe picioare. Elementul dușmănos este îndepărtat. Petrecerea este relansată cu ajutorul lui Florin Salam și al galacticului său hit “Mergem mai departe”:

“Pe Pământ, pe Soare și pe Lună
Ne iubim și mergem împreună
Pe Pământ, pe Lună și pe Marte
Ne iubim și mergem mai departe”.

Toți se pupă. Toți râd. Toți se iubesc. Toți știu că urmează alegerile parlamentare. Cineva îl sună pe Cioloș pentru a-l anunța că ar putea să vină și el, la petrecere se vor împărți și prezervative gratuite. O inițiativă bună, nimeni nu și-ar mai dori un Guvern atât de futut ca ăla pe care l-a condus. Goțiu și Dohotaru se sărută în timp ce vorbesc pe What’s Up cu Remus Cernea. Îi promit celui din urmă că la unul dintre ministere, după ce vor face noul Guvern, vor numi un delfin. Remus începe să plângă și el. Promite că le va propune un delfin mișto.

Petrecerea se termină de dimineață, în jurul orei 7. Se termină atunci deși ei ar mai fi stat. Numai că niște animale ordinare, muncitori în schimbul 3, au invadat localul și le-au adresat celor deja prezenți acolo cuvinte cum ar fi “la muncă, futu-vă-n gât” și “noi muncim, chiar dacă manelim”, momente care i-au întristat. Chiar dacă nu ai o legătură cu poporul, nu se face să insulți clasa politică de o asemenea manieră.

___

Ar putea fi un pamflet. Asta și este. ACUM.

Din nefericire mi-e teamă că ar putea fi și realitate.

2 comments

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.