Un cartuș de Kent și un pachet de cafea (2004)

Ihaaa, ori de câte ori dau de ceva pe care a pus mâna Cristi Puiu aproape că-mi vine să-mi dau cu ceva în cap.

Un nou film despre rromânism și RRomânia. Tatăl care-i aduce fiului niște mici atenții pentru ca acesta să vorbească undeva și tatăl să mai primească o amărâtă de slujbă pentru vreo 2 ani jenanți care mai rămâneau până la pensie. Copil care nu pare deloc sărac, da-l pune pe taică-su să cumpere cafeaua și tutunul. Și se mai și răstește la el când vede că n-a luat cafea de care trebuie și spune că o să ia el ce trebuie pe drum. Păi pula mea, dobitocule, de ce nu ai luat-o tu din prima dacă tot știai ce preferințe are ăla care va accepta darea de mită?

Mă seacă filmele astea. Cinematografia ar trebui să instruiască și singurul lucru pe care știe să-l vândă sunt aceleași mizerii în care ne scăldăm. Cultul pentru rahat e la noi la rang înalt. Partea mai proastă este că nici un film din ăsta nu propune vreodată o soluție, așa cum se mai întâmplă prin producțiile de pe afară, nooo. La noi e cu veșnicul arătat cu degetul.

Despre film, pe scurt. Realizarea nu este deloc rea. Ideea este chiar bună și scenariul, deși este previzibil, ține. Situația este cât se poate de vie și reală, aproape că te doare durerea celui care-și dorește o nenorocită de pensie decentă. Victor Rebengiuc joacă excelent, în schimb nu știu cine i-a spus lui Mimi Brănescu că este actor, pentru că nu e. Fals de la cap la coadă, și nu e prima oară când îl văd jucând așa, aproape incapabil de a duce trena rolului făcut de Rebengiuc, ce mai, o dezamăgire.

Cred că totuși merită văzut. Vorbesc serios, chiar cred că merită. Are ceva al lui.

CINEPUB

2 comments
 1. Bai, trei chestii:

  1. Ce pula mea e in neregula cu tine (totul?) de te uiti la filme romanesti?

  2. Cum pula mea sa protestezi impotriva “cultului rahatului”? Adica, filmul ala iti arata societatea – ma rog, un fragment. Daca nu-ti place ce vezi, schimba societatea, gen (trollolol).

  3. Treaba cinematografiei nu e sa-ti prezinte solutii. De aia se ocupa reprezentantii tai.

  • Am zis să recuperez un pic în ceea ce privește cinematografia neaoșă. Mare greșeală, considder că este mai important să aflu când un vasluian își fute mama decât să mă uit la filme românești. Dar sunt deopotrivă curios până unde se poate merge 🙂
   În rest, fac și eu ce pot în situația de față :))

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.