Ultima fiță în materie de mers pe bicicletă

Îi spun ultima pentru că azi este prima oară când am văzut așa ceva. Eram în Herăstrău, iar personajul era cocoțat pe una dintre bicicletele de închiriat care împânzesc parcul încă de la prima rază de soare a anului.

Așadar, bouleanul, animăluțul, era pe bicicletă și nu se uita sub nici o formă la drum pentru că în timpul ăsta era deosebit de preocupat să-și facă…selfie. Da, selfie. Ghidona în zig-zag cu o singură mână, timp în care eu mă uitam deja dacă pe partea cu pământ sunt cioburi sau alte chestii neplăcute, că animăluțul se prăvălea eficient pe banda mea și estimam că o să fie nevoie să-mi părăsesc zona de confort. S-a redresat la timp și a trecut zâmbind tâmp pe lângă mine.

Faptul că avea un puternic accent moldovenesc să știți că nu contează. La fel de imbecili ca el sunt și bucureștenii, mai ales hipsterii, care merg pe bicicletă având căștile înfundate în urechi și muzica dată la maximum.

Civilizație. Stat european. Vrem piste, vrem parcări, vrem de toate, doar că urmează să le folosească unii ca ăștia. Păcat că ăia de la asociația cu bicicletele în cauză nu le pot da și un test psihologic la închirierea tărăboanței, așa ceva ar face mult bine celorlalți bicicliști, ca și pietonilor prezenți în parc.

Mno, asta este. Aștept să văd ce mai apare. Zilele moderne devin de-a dreptul interesante.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.