The it crowd (2006)

Cantonaţi în subsolul unei mari companii, cei doi angajaţi ai IT-ului îşi duc viaţa de zi cu zi. Momentul în care le soseşte pe cap un nou şef le dă cumva peste cap planurile, mai ales că acesta este o femeie care nu are absolut nici o legătură cu domeniul pentru care este chemată să realizeze un management de calitate.
Realizarea seriei TV (două sezoane a câte şase episoade) aduce în atenţie mai multe tipare. Oamenii din IT sunt neadaptaţi. Oamenii din IT sunt dezorganizaţi şi dezordonaţi, şi rar reuşesc să stabilească o ordine şi o relaţionare în orice îi înconjoară şi le determină vieţile. Oamenii de IT sunt neinteresaţi de ceea ce fac. Peste toate, oamenii de IT sunt total dezinteresaţi de problemele celor pentru care lucrează şi pe care sunt chemaţi să-i ajute. Frumoasă imagine, nu?
În tot acest amalgam nebunesc, trebuia să existe un lucru aparte. Umorul. Britanic, prin excelenţă. Şi umorul, aşa cum se spune, face filmul. Apare în cele mai neaşteptate situaţii. Şi dispune de valenţe nebănuite. Există în replici, în expresiile faciale, în mişcările actorilor. Distribuţia personajelor este realizată ireproşabil, şi de la schiţele lui Caragiale nu cred că a mai existat vreun moment în care să vorbesc de umorul caracterelor. “Casting”-ul este de prima mână, nu prin prisma numelor, care nu ne spun nimic, ci prin modul în care actorii reuşesc să-şi ducă la bun sfârşit partiturile. Iar umorul caracterelor nu este singurul care să ne bucure minutele petrecute pentru a vedea serialul, existând unul al locurilor în carese desfăşoară acţiunea, ca şi unul corporatist, pentru că nu de puţine ori aceasta este ţinta glumelor ce încearcă să flageleze modul de exprimare sau comportament din interiorul companiei.
Un serial ce merită cu adevărat văzut, mai ales dacă nu sunteţi fanii umorului de bulevard de care ne lovim la tot pasul. Dorele, râdem şi noi mai cu talent? Da, la “The IT Crowd” se poate întâmpla asta.

IMDB

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.