Stuck (2007)

O asistentă a unui azil de bătrâni comite un accident, după care fuge de la locul acestuia, cu victimă cu tot, ea fiind imobilizată în parbrizul maşinii. De aici, asistenta, interpretată de Mena Suvari, face tot posibilul pentru ca accidentul să nu ajungă la cunoştinţa celorlaţi, închizând maşina în garaj cu tot cu victima sa.

Restul filmului vorbeşte despre încercările ei de a masca lucrurile şi despre încercările victimei de a evada din mortala locaţie.

Pe IMDB filmul este categorisit ca horror/thriller. Păi este, pentru că devine de-a dreptul horror să urmăreşti cele 94 de minute ale acestuia. O încrengătură de prostie şi suficienţă, cam asta este “Stuck”. Situaţiile sunt demente, disperate, şi doar cinismul lor mai salvează ceva dintr-un alt film despre care cred că mai bine nu apărea. Cât despre horror şi thriller, există o singură clipă în care filmul atinge cumva acest segment, când victima înfige pixul în ochiul prietenului asistentei, chemat să o omoare şi să scape de ea. Numai că şi aici pot spune că am văzut ceva mai mult în “The Godfather” sau “Scarface”, iar dacă “Stuck” este horror, atunci eu consider că nu mai ştiu ce înseamnă un film.

Una peste alta, pelicula se termină previzibil, cu cei răi primind plata pentru fapta lor şi cu cel bun reuşind să scape şi să recapete dreptul la viaţă. Un om de altfel liniştit dar care, pus în situaţii extreme, ajunge pe parcusul filmului să reacţioneze mai violent decât o fac cei care vor să-l ucidă.

Rolurile sunt slabe, tensiunea apare când şi când, mai degrabă sub forma violenţei, avem şi o scenă de sex între o albă şi un afro-american, ca să fie militanţii americani mulţumiţi pe deplin, dialogurile şchioapătă, iar filmul este rezolvat mult mai repede decât ne aşteptam din desfăşurarea sa anterioară. Normal, pe parcurs este analizată şi reacţia celor care înconjoară toată această poveste, la fel de vinovată şi dezinteresată şi aceasta, aducându-ne în pragul ideii că nici moartea nu mai reuşeşte să impresioneze. Fals. Oamenii sunt diferiţi, doar povestea de faţă a avut parte de personaje mai puţin fericite din punct de vedere moral.

Filmul merită văzut dintr-un singur punct de vedere, pentru că reprezintă o poveste adevărată despre care ar trebui să ştim cu toţii. Demenţa merge uneori până la cote greu de prevăzut, aşa că “Stuck” reprezintă un avertisment şi, în acelaşi timp, un îndemn de a fi mereu în stare de lertă, pentru că nu putem şti niciodată pe mâna cărui psihopat puteam să ajungem.

În rest, nimic de luat în seamă.

IMDB

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.