Secret window (2004)

Era vreo 2 dimineaţa când a început pe HBO şi n-am mai putut să mă despart de televizor, aşa că o parte din noaptea mea a fost albă. L-am revăzut câteva zile mai încolo cu Mihaela, şi mi-a produs aceleaşi impresii.

În primul rând trebuie spus că filmul este o adaptare după Stephen King. O adaptare care nu iese atât de bine, pentru că individul care s-a ocupat cu scenariul (de altfel şi cu regia…) nu reuşeşte să menţină tensiunea şi suspansul pe toată durata filmului. Am fost dezamăgit mai ales de final, care pare lichidat la foc automat, iar în film ni se spune că “the most important part of a story is the ending”. Ei bine, se pare că scenaristul şi regizorul n-a prea ţinut cont de asta, aşa că finalul dezamăgeşte prin simplitate şi viteză, departe de a fi în acelaşi ton cu desfăşurarea de până atunci. Dar asta nu înseamnă că nu este cât de cât acceptabil, chiar dacă lasă un mic gust amar.

Însă…

Johnny Depp joacă fenomenal. De fapt nu face altceva decât ceea ce face de obicei când are în faţă un film prost: se apucă să se joace cu pelicula şi cu el însuşi, distrându-se de unul singur. Aşa face şi aici, iar interpretarea sa, nefiind magistrală, este unul dintre ingredientele principale ale filmului, poate primul lucru care te ţine până la final alături de el. Şi pentru că de data asta s-a întâmplat să aibă un partener pe măsură, să spun că John Turturro este absolut demenţial şi reuşeşte un rol de zile mari, în anumite secvenţe fiind greu de decis cine joacă mai bine, el sau Depp. Una peste alta, doi actori în formă, şi două intepretări care vor lăsa amintiri plăcute celor ce-şi vor petrece timpul privindu-i. Mi-a venit să-i sparg capul lui Turturro, nu suport deloc accentul pe care-l mânuieşte cu naturaleţe, cât despre revista de trăiri care se vede pe faţa lui…nu am prea multe de spus.

Per total, un film pe care-l recomand. Pentru Depp, pentru Turturro şi pentru modul în care evoluează filmul cel puţin până într-un anumit moment al său. Cât despre final, cine ştie, poate vouă ar putea să vă placă.

IMDB

Rotten Tomatoes

3 comments
  1. Johnny Depp fenomenal ?! Poate n-ai văzut Alice in Wonderland cu el în rolul pălărierului. Execrabil de la cap la coadă. ;))

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.