Salt (2010)

Un film cu Angelina Jolie.

Ca să termin repede cu labagii aferenţi, trebuie să-i dezamăgesc şi să le spun că filmul nu este pentru ei. Nu se văd ţâţe, cur, floci, dacă asta este problema, apelaţi la Original Sin, unde se şi fute cu Antonio Banderas. Ăla e de aur. Ăsta despre care discutăm azi e inutil pentru voi. A, şi mai este şi blondă o bucată de film, treabă care nu i se potriveşte.

Inutil este şi pentru iubitorii de film. Nu ştiu ce m-a jenat mai mult. Scenariul este extrem de previzibil. Efectele sunt şi ele, cum sunt în sute alte de filme. Răsturnările de situaţie ar trebui să aducă un sentiment aparte, dar nu te fac decât să te scufunzi mai adânc în plictiseală. Unele situaţii sunt, ca de atâtea alte ori, aproape greu de crezut, iar un film bun trebuie să dispună şi de credibilitate. Faptele pe care este grefat filmul nu sunt nici ele deosebite: America, Rusia, planul ultimilor de a-i distruge pe primii printr-o lovitură din interior. Şi nici măcar finalul, care te lasă fie să accepţi lucrurile aşa cum sunt, fie să te sperie faptul că ar putea exista un Salt 2, nu m-a făcut să ridic nota filmului.

Ştiam că a fost undeva o criză a scenariilor. Eu cred că mai există şi acum, iar Salt este un exemplu al ei. Şi criza aia e dublată de o criză a regizorilor. Angelina nu are ce juca, pentru că este o actriţă mult mai bună decât aici, şi dau iar de exemplu Original Sin, la care pot să adaug The Bone Collector. Nu, aici nu reuşeşte să simtă rolul, de fapt nici nu mă prind foarte tare ce ar avea de simţit.

Părerea mea de cinefil este că Salt este un film fără valenţe, care poate fi văzut o singură dată pentru deconectare, după care e pus pe lista celor pe care nu trebuie să le mai vedem. Omul mai uită şi e păcat să dea şi a doua oară de aşa ceva…

IMDB

16 comments
 1. Filmul slabut una peste alta dar mie imi place ideea de “sleeper cells” si spalari pe creier de mic :). Doar pentru asta mi s-a parut interesant.

  • Aia este o idee bună, cum au mai fost. Dar, din nefericire, e tratată la sictir, în numele consumerismului 🙂 Să dea omul banu’ pe acţiune şi Angelina, nu pe idei care să pună probleme :))

  • Floricele, bre, că sunt mai sănătoase. De când am văzut chipsuri cu aromă de murături, nu mă mai distrează ideea :))

   • Chipsuri cu aroma de muraturi? o.O

    Mda, nici mie nu mi s-a parut extraordinar Salt, iar Angelina Jolie poate mai mult de-atat. Dar a fost ok pentru relaxare, nici nu ma asteptam la altceva.
    Angelina a fost extraordinara in Gia si in Girl Interrupted. Si daca tot veni vorba de alte filme ale ei, nici Beyond Borders nu-i rau. 😛

   • Dap, am văzut aşa ceva la magazinul de lângă mine şi am râs ceva până să-mi dau seama că totuşi treaba e reală.
    Ah, da, iartă-mă, chiar am uitat de Gia. Corect.
    Iar aici, după cum am spus, relaxare şi atât, deşi şi aia nu e chiar plăcută :)) Prefer un Rocky pentru asta. Yo, Adrian, şi bagi la râs de nu se poate :))

 2. L-am vazut si eu alaltaieri. Rau nu e, dar e previzibil ca naiba. Merge. Nu e cel mai prost film pe care l-am vazut, dar nici cel mai bun.

 3. Eu am fost la cinema sa-l vad si asta doar pentru ca efectele speciale si sunetul sunt mai spectaculoase intr-o sala de cinema. Sincer si eu ma asteptam la altceva. Sper totusi sa nu-l continue.
  Angelina, mult mai buna bruneta, decat blonda!
  Vreau in schimb sa vad Original Sin ca m-ai facut curioasa…astazi cautam!

  • Băi, există o chestie care se cheamă torenţi şi care nu-ţi smulge 1 milion pe vizita în cinemaul din mall. Cum pana mea să cumperi bilete la filmul ăsta, sincer? Iei un TV sau monitor ca lumea acasă, bagi sunet pe x+1 şi rogi vecinii să lipsească 2 ore. O să ai toate efectele dorite, la preţ de pungă cu floricele şi bere rece :))

   • Hmmm..nu am dat niciodata 1 milion la cinema…maxim 40 roni cu tot cu flocirele si suc(nu bere)…recunosc folosesc frecvent, serviciile Orange, doar pentru film.
    Si nu, n-a meritat nici macar cei 17 lei pe care i-am dat pe doua bilete!

   • Aha, te-ai adus miercurea :))
    Am fost o singură dată pe baza asta, mi-am promis că a doua oară nu mai îndrăznesc. E drept, era în Vitan, mi-am blestemat zilele din cauza ţăranilor cu care am ajuns să împart sala. Muie Orange, mai pe scurt! 🙂

 4. Da…dar exista varianta rezervarii si luarii biletelor cu o zi inainte, ceea ce te scuteste de aglomeratia de taranusi de la cozile caselor de bilete. iar in sala sincer nu-i vad ca e lumina stinsa si ma duc sa ma simt bine nu sa analizez personajele din sala si nici sa ma uit cine se aseaza langa mine, mai ales ca noi mergem in gasca, cate 6 sau 8 insi si ne stii cum suntem.

  • Singurul film la care m-am dus la cinema de ani de zile a fost 2012. Regret că am fost, dar nu regret efectele, atât. Însă, după cum spuneam, am staţie de 25 w şi boxe de 75 w, blocul n-ar vrea să ştie cum se aude muntele ăla de apă :))

 5. Mda…l-am vazut intr-o noapte, asta-vara – aveam pur si simplu chef de un film nou. Bad choice 😀 S-a terminat, am inchis laptopul si m-am bagat la somn….frustrant.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.