S-a interzis fumatul, e ca în țările civilizate

S-a interzis fumatul în spațiile publice. E ca în țările civilizate. Cohorte de nefumători sunt bucuroși că de-acum țara noastră s-a aliniat în sfârșit statelor civilizate prin care mergem în vacanță.

A fuma în față la Fire va fi de-acum echivalent cu a fuma în față la Castel Cafe de pe Avenue de Suffren, în Paris. A fuma în față la Argentin va echivala în fiecare zi a vieții noastre cu a fuma în față la Tomtom Coffee House de pe 114 Elizabeth Street, în Londra. Milioane de turiști veseli se vor îndrepta către București, acest ultim bastion al lipsei de civilizație care s-a prăbușit acum sub tușa grosieră a unei legi care vine să repare aplicarea proastă a unei alte legi care deja exista. Aia care spunea că spațiile pentru fumători și nefumători trebuie să fie delimitate, dar cu care patronii s-au șters la fund sub oblăduirea unei administrații care nu este capabilă nici să le spună părinților unde, în ce țară din Europa, le este dus copilul rănit la Colectiv. Milioane de oameni se vor bucura de frumusețile patriei noastre.

Românii s-au civilizat. Doamne, ce mă bucur!

Doar că vor slaloma printre rahații de câine lăsați în urmă de cotarlele țăranilor care-s ceva mai patrupezi decât patrupezii lor în ciuda faptului că la prima vedere par bipezi.

Doar că-și vor feri pantofii de flegmele sosite din gurile băieților de băieți, gata întotdeauna s-arunce pa caldarâm una de-aia serioasă.

Doar că vor circula în autobuze zdrențuite, neîncălzite iarna și fără aer condiționat vara, fiind de fiecare dată la limita unui infarct indiferent de vreme. Avantajul este că înghesuiala în care călătoresc, negăsită nici măcar la cutiile de pește în suc propriu, îi va menține în picioare…pentru că nu ai unde să cazi.

Doar că vor continua să fie victimele celor care cred că bormașina se folosește oricum și la orice oră, scutită fiind de efectele legii care vorbește de anumite ore de odihnă.

Doar că se vor lovi din nou de cei care nu folosesc apa pentru că este udă și săpunul pentru că au auzit ei din câteva bancuri că dacă-l scapi ai o problemă.

Doar că vor consuma și de acum înainte foarte puțină pastă de dinți.

Doar că vor naviga, în drum spre casă, pe străzi sparte, noroioase, pline de pericole.

Doar că vor urca în continuare cu shaworma în metrou.

Doar că la fiecare pas vor fi în pericol să devină victimele maidanezilor cu care concubinăm în însorita noastră civilizație.

Doar că vor continua să folosească automobilul personal pentru orice, chiar și pentru cumpărăturile făcute la magazinul care este la 500m depărtare de casă, poluând mai mult decât pot polua 100 de țigări adunate în același loc.

Doar că vor arunca în continuare bradul peste geam. Sau îl vor scurta pe holul blocului lăsând acolo resturile, căci trebuie să adune cineva după ei.

Doar că-și vor lăsa în continuare pe masă resturile de la KFC și Mc pentru că ei sunt superiori și civilizați și după ei trebuie să adune amărâții ăia angajați pe câteva milioane.

Doar că vor arunca în continuare pe unde apucă resturile de prin buzunare deși coșurile de gunoi au început să fie o prezență destul de serioasă în Bucureștiul ăsta.

Doar că va face multe altele.

Felicitări, nu se va mai fuma în public, de-acum suntem civilizați. Serios, țopăi de bucurie.

O mică Suedie se naște deja în renumitele oaze de civilizație ale Ferentariului și Rahovei, din Pantelimon și Dristor se vor isca o Belgie și-o Olandă, iar Militariul va fi de-acum precursorul unei Franțe așa cum vedem doar când ne uităm lung în urma cicliștilor ăia care o străbat anual pe două roți. Și să vedeți ce Britanie mișto iese din Giulești.

Bravo popor, ți-ai luat țara înapoi.

Acum marș la căcat pentru ipocrizia de care dai dovadă.

4 comments
  1. eu as mai adauga una , din propria experienta:
    Doar ca va scoate in continuare pampersul folosit al plodului la usa apartamentului,pe holul blocului , pt ca de la etajul 1 pana la ghena sunt 40 m.

    • Bun așa 🙂 Data viitoare am să adaug și asta, se pare că face parte din ceea ce rămâne în urma civilizației câștigate 🙂
      Interesanți oameni.

  2. s-avem pardon, la mine în Rahova sunt mult mai puţini negri, arabi şi asiatici ca în Suedia. nici “indienii” nu mai sunt aşa mulţi 🙂

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.