Pune-i la pământ…

Poate cândva ne vom trezi. O să pricepem că asta este tot ce ne-a mai rămas de făcut. Că este singurul mod în care mai putem riposta pentru ceea ce ne fac. Poliția? O glumă. Justiția? Nu găsiți nici măcar în Caragiale o farsă mai atroce.

Mica problemă este că nu merită să ne sacrificăm pentru o țară de idioți. A mai făcut-o unul și a murit ca vai de capul lui, iar azi nația aș paria că nici nu știe cine este.

Suntem, de când ne naștem până când murim, victimele unui sistem nefuncțional. Sistem bazat pe rude, pe cumetrii, pe șmenăreli. PCR. Pile, cunoștințe, relații, mai țineți minte gluma aia din anii comunismului? Aveai PCR și aveai ceva carne, perfect, puteai să faci rost de vată, la schimb.

Acum e mai grav. Nu ai PCR, mori. Cum a murit fetița aia care a sunat la 112 și, probabil, a sperat până în ultima ei clipă de viață că va trăi. Numai că ea era a nimănui. A unui Gheorghe, Vasile, Ion sau Constantin. Dacă era a unui Șerban, Codrin, Liviu sau Vasilica, ei, alta ar fi fost treaba.

Azi a murit fata asta. N-o să plătească nimeni. Acum ceva vreme au murit “ăia” de la Colectiv, inclusiv șapte prieteni, colegi, colaboratori, și nici nu vreau să mă apuc să număr câți alții mi-au fost răniți și viețile lor au ajuns ceea ce nu credeau vreodată că vor ajunge. Nu va plăti nimeni. Cândva a murit unul care-l gonea spre casă pe un porc infatuat. Nu va plăti nimeni nici pentru asta.

În țara asta nu va plăti nimeni, pentru nimic.

Ah, ba da. Vom plăti noi, rudele, prietenii, apropiații victimelor. Vom plăti cheltuielile de înmormântare.

Am mai spus-o, o mai spun: fără să-i punem la pământ nu vom scăpa. Mâine ne așteaptă și pe noi ceea ce a așteptat-o și pe fetița aia: moartea pe bază de “siguranță și încredere”.

Chemați-mă când e vremea să cumpăr ceva benzină pe drum.

“Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

Eminescu să ne judece.

De final: un popor care habar nu are ce să facă cu libertatea sa… care va să zică nu o merită.

4 comments

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.