poveste cu Valentine’s Day…

Și va veni ziua.

Te vei trezi de dimineață. O să-ți faci o țigară. Aprinzi televizorul, îl lași pe Mynele. Când ești în oraș cu intelectualii nu asculți de-astea, dar acasă merg perfect. Cu pași mici te îndrepți înspre baie. O să te caci molcom și transpirat, strângând din buci cât poți de tare pentru a nu lăsa să iasă totul dintr-o dată. Aseară ai cerut vânzătorului să pună foarte mult usturoi și ketchup iute în shaworma, plus sosul ăla ciudat de culoare portocalie, și acum știi că trebuie să fii atent. Vrei să poți să te mai așezi pe fund.

O s-o suni. Te iubesc, fă, că mi-ești dragă. Ea va guița impresionată în telefon, deja auzi tastele calculatorului și știi că le va spune tuturor nimenilor de pe Facebook ce fericită este și ce băiat salon ești tu. O să-i propui s-o scoți undeva. De preferat în Centrul Vechi. O să accepte fericită. Și ea se va duce la baie. Ca să fie în formă o să-și radă părul de la subraț, deși știi că de obicei nu face asta. Dar este Valentine’s Day, ce naiba, măcar acum să permită deodorantului să atingă pielea.

O să mâncați la masa pe care chelnerul, prevăzător, a pus o lumânare. Sau două. Mesajul corect era că v-ați putea da foc amândoi, dar l-ați perceput greșit. O să molfăiți animale moarte la preț de Mercedes și vă veți ține de mână în timp ce chelnerul vă va turna, zâmbind, vin în pahar. Zâmbind pentru că în clipa în care ți l-a adus să-l deguști l-a prezentat ca pe o victorie a oenologiei și tu ai spus că da, așa este. După care s-a dus la bucătărie și a umplut și restul de pahar din punga încă plină. Pe masă va trona ursulețul hidos pe care i l-ai cumpărat și pe care scrie I love you. O chestie roșie, cu nimic deosebită, pe care ți-a vârât-o pe gât ideea ta personală de realitate. Și bomboanele Baci Perugina. Nu știi ce sunt alea, n-ai gustat vreodată, dar ai aflat tu că sunt bune, plus că sunt ceva mai scumpe, deci trebuie să fie ceva de capul lor.

Apoi veți merge acasă. O să vă dați hainele jos. Vă veți sui unul peste celălalt, exasperând vecinii cu lălăiturile voastre languroase. O să-ți faci pârtie prin fundul ei, și ea va urla, dar nu de durere, ci pentru că o ustură shaworma ta de aseară care s-a insinuat în pielea penisului. O să dai check-in pe Foursquare în ea, o să apeși butonul ăla și o să mai scoți un punct, the mayor is in the house, that’s you, that’s two in a row this week, și vei termina fericit peste țâțele pe care au mai terminat și alți vreo 35 înaintea ta, dar asta contează mai puțin, tu ești oricum fericit.

O să te așezi pe spate, ea o să-ți aducă un pahar de J&B, și aici ai fi putut să-ți salvezi viața, pentru că o femeie cu asemenea gusturi nu trebuie păstrată, ci pocnită, dar tu te vei simți centaur și o să sorbi din zeama aia nenorocită cu chip de whiskey și te vei uita la ea cu drag și ea se va uita cu drag la tine și vei concluziona hăhă, ce pizdă ai fă!, și ea se va înroși de plăcere, că tu oricum nu ai observat punctele alea mici și roșii de pe pubis, provenite de la faptul că se rade pentru a 11-a oară cu aceeași lamă, lamă cu care se rade, de asemenea, și mama ei.

Și o să continui să dai check-in-uri și după ziua asta. Dar ea va rămâne mereu în memoria ta, pentru că ai iubit-o anal, adică nimic mai deosebit decât viața ta care arată ca un cur neras între flocii căruia s-au întărit dârele de rahat pe care nu le-ai știut șterge. Și o să meargă așa de la zi la zi, numai că niciodată fericirea nu stă în ursuleți de pluș pe care scrie I Love You sau în bomboane Baci Perugina, și nu știai, dar nu stă nici în J&B-ul ăla infect, care nu era al ei, ci al tipului care o vizitase cu o zi înainte de Valentine’s Day și care-i adusese și el un ursuleț, aruncat prevăzător în coșul cu rufe, și bomboane, puse și ele bine să nu te simți tarat că sunt mai scumpe ca ale tale. Și vor trece zilele astea și tu ai să ai senzația că ai iubit-o și este impresionată, că ziua aia specială este numai a voastră, deși sunt milioane de cretini ca tine care-și aduc aminte de iubire doar pe 14 februarie și, crede-mă, milioanele alea de cretini se comportă ca tine și ca ăla de dinaintea ta și lucrurile vor începe să se răcească și ea va întoarce privirea când o vei întreba ce ai și tu o să te duci pe TPU să întrebi ce înseamnă asta și vei primi sfaturi de la alți cretini ca tine și-ți va fi greu să înțelegi, dar va veni și ziua aia.

Pentru că într-o dimineață te vei trezi, îți vei face țigara, vei da drumul la Mynele, te vei duce la baie să te caci molcom și transpirat, vei auzi telefonul cum te anunță că ai primit un mesaj și, deși o iubești și știi că este așa, și știi că ziua aia a fost specială și că ursulețul ăla hidos și bomboanele alea au făcut-o fericită, vei citi pe ecranul telefonului un simplu și implacabil Blast! X just ousted you as the mayor of…, și-n clipa aia totul se va sparge în tine.

Pentru că nu ai avut niciodată nimic, și tocmai de aceea ultima parte a mesajului, cea cu Earn it back!, nu te mai poate ajuta.

 

Comments 10

 • :))) şi uite de ce nu-mi place mie luna asta şi aşa scurtă: pentru că s-au inventat ocazii pentru minciuni de carton în absenţa cărora ne-am putea vedea de ale noastre într-un fel simplu, discret… iubindu-ne jumătatea de întreg şi într-o zi de 12, 13, 28.

  şi mi-am amintit brusc şi instantaneu (şi chiar dintr-o dată) de acea fotografie postată de tine recent, aceea în faţa căreia am simţit nevoia să tac. zâmbeam atunci. şi mi-am amintit că în toate liniile ei era totul… şi niciun strop de (b)valentineţs day. pentru că sufletul nu se prinde cu ace într-un ierbar anost, într-o zi de februarie. şi noi ştim prea bine aceasta.

 • Ei, de asta oamenii normali sunt singuri. Nu ai de unde alege, pur si simplu. Numai retardate mai exista…

  • Ai de unde alege pur și simplu. Femei și bărbați la locul lor mai există.
   Dovadă că pe lângă mine este plin de oameni normali, cu jumătăți normale.
   Pe bune. Chiar există.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: