Ploile au plecat, am rămas cu Alternosfera

Arenele Romane. Pline de apă. Și Alternosfera.

Evenimentul a fost deschis de Niște Băieți. Punk pe piese românești din epoca de aur. Fără chef, fără chemare, fără mesaj deosebit, fără nimic și atât. Dacă se desființează mâine nu pot să spun că aș plânge. Dar au folosit celor care, auzindu-i, au decis să se ducă să bea o bere și să stea la o țigară.

Apoi, Luna Amară. Cu o muzică gata să se opună la orice oră faptului că dacă vezi lumina dimineții ar trebui să te simți fericit. Angoase, dureri, muzică aproape de comă sufletească, aș spune că Bacovia ar fi tare mândru de ei. Au plăcut, probabil că segmentul căruia i se adresează era acolo și au avut o prestație pe care nu o pot nega. Doar că nu prind la mine.

Omul Cu Șobolani a pus ceva mai mult piper față de trupele de dinainte, mai ales prin prisma faptului că frontman-ul Dan Amariei știe foarte bine ce să facă din public. O prestație excelentă din acest punct de vedere, susținută de ceilalți instrumentiști și o arenă care începe să se pregătească, alături de OCS, pentru evenimentul final. Iar OCS i-au pregătit bine.

Alternosfera a sosit și a plecat așa cum o face de obicei. Nerv, virtuozitate, suflet, inventivitate, plăcerea de a cânta, accentul acela special care conferă pieselor un parfum aparte, toate acestea adunate și conduse de un Marcel Bostan energic ca întotdeauna. O formație care le-a oferit celor din Arenele Romane șansa de a uita de ploaia care pur și simplu îi mura, iar publicul s-a cuplat rapid la ceea ce le-a oferit Alternosfera și a preferat să cânte alături de formație în dauna ploii de care poate ar fi părut normal să țină cont. Și să reținem, Arenele Romane au fost pline la ora la care Alternosfera a urcat pe scenă, ceea ce aș spune eu că scutește de orice alte comentarii.

Iar ploile au plecat doar la finalul concertului. Au rămas și ele să vadă Alternosfera.

Evenimentele au lipsit, organizarea a fost și ea ok (minus psihoza celui care desparte toaletele pentru cele două sexe, punând ceva distanță între ele), iar accesul și ieșirea s-au făcut fără probleme, ca și accesul la punctele de vânzare. A, să nu uit, au lipsit jetoanele, ceea ce este numai de bine.

Să ne auzim cu bine de la următoarea cântare.

——-

Materialul, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.