Nu așa se face, Jysk, nu așa se face, Gebruder Weiss!

Am decis să las povestea asta aici, poate mai dă lumea de ea, poate mai există vreun prost pe lumea asta care se gândește să comande ceva de la Jysk. O parte din poveste o știți, ce nu știți este finalul. O să-l aflați.

Pe 9 iunie comand un birou de pe site-ul Jysk. Puteam să iau din altă parte însă ăsta era exact ce trebuie în camera asta, plus că era la reducere, cu 200 lei mai puțin. Tot mă gândeam de ceva vreme că am nevoie de un birou mai mare, tot lucrez de acasă cu două laptopuri, tot mai rămăseseră ceva bani din economiile făcute că stau acasă, na, am zis că acum este momentul.

Livrare 9-15 zile, nici o problemă, 2 săptămâni este ok. Am înțeles de ce așa când am văzut că biroul vine din Polonia, nu dintr-unul din magazinele din țară care-l aveau pe stoc. Frumos și asta, Polonia e simpatică, au vodcă bună.

Miercuri 17 iunie primesc telefon de la Gebruder Weiss, livratorul cu care lucrează Jysk. Sunt întrebat dacă se poate face livrarea joi. Le transmit că nu, sunt la birou, dar vineri mă voi asigura că sunt liber și voi sta acasă. Mi se spune că este perfect, sunt programat pentru livrare vineri, 19 iunie.

Vineri 19 iunie nu se face nici o livrare. Nu primesc nici un telefon, nici un SMS, nici un email. Am așteptat până mai pe seară în ideea în care și comanda de pe Amazon mi-a fost livrată pe undeva pe la 5pm, altfel sunam la ei să mă interesez de situație.

Însă sun luni, 22 iunie. Lumea se scuză, eroare în sistem, n-a ajuns programarea la depozit, sunt întrebat când doresc să se livreze, mâine, adică marți, sau miercuri. Aleg marți după ora 3 pm, le spun că va trebui să plec de la lucru pentru asta și îi rog să nu mă încurce. Gebruder Weiss spune că nu, eu la 3pm dacă sunt acasă ei fac livrarea. Iau un taxi, la 2.10pm am ajuns acasă, am luat un suc, tutun aveam, eram pregătit de montare. Nici o livrare nu a fost efectuată în ziua de marți 23 iunie. Nu am primit nici un telefon, nici un SMS, nici un email.

A doua zi, miercuri 24, sun iar la Gebruder Weiss. De data asta mi se spune că o parte din comanda mea nu se găsește. Ceea ce nu există. Există o comandă pentru un birou, o singură cutie cu tot ceea ce trebuie aceasta să conțină pentru asamblare. Mi se mai spune că voi fi sunat până în 4.30pm pentru lămuriri suplimentare. Nu mai primesc nici un telefon, nici un SMS, nici un email.

Trebuie să spun că cele trei discuții cu Gebruder Weiss au fost duse cu aceeași persoană, cea care cel mai probabil se ocupă de contul Jysk pe zona în care stau.

Bun. Decid să sun la Jysk, sperând că măcar ei nu vor face mișto de mine. Fac asta a doua zi, 25 iunie. Persoana de la Jysk mă ascultă, rezonează cu mine, îmi spune că situația pare gravă, îmi înțelege supărarea și că acest lucru va fi escalat la nivel de management. Specific faptul că nu vreau circ sau mai știu eu ce, vreau doar biroul de care am nevoie și sugerez doar că poate Jysk ar trebui să se gândească mai bine la imaginea sa și să folosească alt livrator. Mi se spune că vineri, până în ora 12pm, voi fi sunat cu amănunte care să ducă la rezolvarea situației.

La 12 fără un pic mă sună o doamnă care-mi spune că ea m-a sunat pentru că așa mi s-a promis dar că pentru moment nu are nici un răspuns, nimic în plus pentru mine. Zic și eu mulțumesc pentru efort, vă aștept cu drag cu amănunte noi, sunt aici, sper să rezolvăm etc.

Vine ziua de luni. Nici o veste. Nici un SMS. Nici un telefon. Nici un email. Vine marți, adică ieri. Nici o veste. Nici un email. Nici un sms. Nici un telefon. Nimic.

Pe la amiază spre seară pun mâna pe telefon. Vorbesc cu persoana de la Jysk. Îi spun că ce e prea mult e totuși prea mult și că vreau să renunț la comandă și să mi se returneze banii. Persoana respectivă îmi spune doar că regretă că am ales calea asta și în 2 secunde îmi spune că a inițiat deja procedura de returnare. Are dreptate, îmi vine și un mesaj pe email în sensul ăsta. Nu primesc nici o explicație, nu a existat nici o dorință de a dialoga pe tema asta, de a-mi propune o soluție (rețineți, soluție pentru situație, eu nu-s genul să vrea vouchere care să acopere problemele astea, eu vreau doar ce este plătit de mine), nimic.

Doar un prost de client care a comandat de la ei, a fost pur și simplu călcat în picioare de Gebruder Weiss și de Jysk și acum, dacă vrea banii înapoi, dă-i banii, dă-l dracului, ce ne pasă nouă de problemele pe care i le-am creat, de încrederea pe care și-a pierdut-o și de ceea ce ar trebui să fie socotit comerț civilizat în anul de grație 2020, într-o țară europeană?

Așa că înainte de a comanda ceva de la Jysk eu zic să vă gândiți de multe ori. Și ei și Gebruder Weiss sunt două entități pentru care se pare că a flegma clientul este ceva normal.

Cumpărături plăcute, dragilor 🙂

2 comments
  1. Ce ma mira in toata povestea asta este partea cu Polonia. Un amic a comandat 2 scaune, unul de gaming si unul de birou, ambele i-au venit din Romania, din depozitele lor. Na, biroul o fi mai mare, n-or avea aici. Ideea e ca i-au venit imediat si n-a avut probleme.

    • Și pe mine, dar na, nu este alegerea mea. Poate așa este flow-ul lor. Poate nu vor să lase magazinele celelalte fără produs, că în unele aveau doar câte o bucată. Poate aveau transport programat și au băgat și ăsta sau au venit mai multe. Contează mai puțin dar na, explicații pot fi.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.