Motorhead la OST Fest 2012, dubla cronica de concert

We are Motorhead! (Sau ce zice BogDan)

Desi pe scena mare de la OST Fest au urcat multe nume mari, parca nimeni nu a fost asteptat cu mai multa infrigurare ca Motorhead. De fapt, as spune ca ziua a treia a fost cea mai buna din toate cele trei seri de concerte, ceea ce s-a tradus in mai mult public, mai multa bere si, normal, mai multa caldura, daca tot ne-am adunat acolo.

WE ARE MOTORHEAD AND WE PLAY ROCK’N’ROLL. La asta se rezuma totul, si asta ofera de fiecare data Lemmy cand urca pe scena. In cantitati mai mari sau mai mici, desigur, in functie de starea de sanatate de moment, probleme nepermitandu-i recitaluri mai lungi la ora actuala.

Cu toate acestea, timp de o ora si un sfert Motorhead au aruncat cu metal pur peste public in ideea ca, daca tot au cerut si vor asta, asta vor si primi. Infiintati in 1975, Motorhead sunt si-n ziua de azi la fel de activi, energici si inspirati ca atunci, iar recitalul de la Romexpo a venit sa intareasca fara probleme acest lucru.

De cantat cred ca puteau canta pana maine, daca Lemmy era in stare sa faca asta. Si probabil ca ar fi sunat la fel de puternic si agresiv ca si in cele 95 de minute pe care ni le-au oferit.

Si pentru ca acest lucru se rasplateste, publicul a fost fenomenal, lucru remarcat si de Lemmy care l-a gratulat rapid, declarandu-l cel mai bun public de pe parcursul acestui turneu. Si asta ma face sa cred ca vor reveni la Bucuresti si vom avea sansa de a-i asculta din nou.

Apropo de public, in spatele meu a topait de mama focului o norvegianca, aceasta spunandu-mi ca a venit in mod special pentru Motorhead, dar ca cele trei zile de concert au convins-o ca “you, romanian, kick ass”. Asa sa fie, daca spunea ea. Oricum, Lemmy si au lui au “rupt”, asa cum au facut si la B’esfest, precedentul concert in care i-am vazut.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

Cronica, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.