Mötley…who?

Mötley Crüe este o formatie a carei istorie trece prin multe lucruri si nu toate pozitive. Excesele dese, acuzatiile legale, cancanurile legate de femei au creat formatiei o alura negativa, care a prins extrem de repede la cei mai tineri. In fond, Mötley Crüe a predat vechea lectie cu sex, drugs and rock’n’roll, prezenta in mai toate documentarele sau peliculele de profil, si lectia s-a dovedit inspirata.

Ceea ce m-a frapat a fost publicul formatiei. Pentru ca pe langa vechii fani, care puteau fi recunoscuti cu usurinta, i-am observat si pe pustanii fara buletin sositi la concert cu tricoul trupei. Bine, asta de fapt ar trebui sa nu ma mire de vreme ce trupa a fost declarata printre cele mai bune 10 ale heavy-metal-ului de un post de televiziune mai mult decat comercial, MTV.

Ce a facut Mötley Crüe pe scena de la OST Fest nu m-a impresionat mai deloc. Mai mult decat atat, am avut senzatia unei formatii obosite care face tot posibilul sa impresioneze, desi se vede cu ochiul liber ca e departe de a mai avea cum sa reuseasca asta. Poate ca la asta a concurat si faptul ca am fost departe de a le fi fan, ascultandu-le muzica din punct de vedere obiectiv, muzica departe de a-mi spune ceva.

Practic, pe tot parcursul activitatii lor, Mötley Crüe au avut concurenti mult mai buni pe segmentul pe care s-au cantonat, doar imaginea fiind aceea care a reusit sa-i scoata dintr-o multime in care, altfel, s-ar fi cufundat fara probleme.

Nu stiu daca a fost o strategie, dar am remarcat faptul ca nivelul sonor era aproape insuportabil. Sunetistul formatiei trebuie sa fi fost surd, pentru ca a urcat caile extrem de sus, reusind “performanta” de a amesteca absolut toate instrumentele de pe scena, care cu greu mai puteau sa se desluseasca.

Din punct de vedere al sonorizarii as spune ca este cel mai slab concert al serii si probabil unul dintre cele mai slabe pe care le-am auzit vreodata.

Desi aclamati la scena deschisa, asa cum ne place sa spunem de prea multe ori, Mötley Crüe au sfarsit fara sa ma impresioneze, iar dupa recitalul lor ma intreb de atatea ori ceea ce m-am intrebat ani de zile, cu referire directa la calitatea muzicii pe care o presteaza: Mötley…who?

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

P.S. Fotografii nu s-au facut, trupa nu a permis acest lucru.

Cronica, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.