Mircea Diaconu ratează ieşirea din scenă

Mircea Diaconu a trecut pe la Parchet şi, ieşit de-acolo, s-a dovedit puţin speriat, semn că dacă-ţi zăngăne uşa penitenciarului pe la urechi, tupeul ăla cu care manevrezi de obicei începe să se piardă pe lângă supapă. “S-ar putea odată să nu mai ies. Mai sunt 3 zile senator, iar în rest am decis să nu mai candidez şi m-am retras din viaţa asta politică imediată. Asta pentru că mi-am ales singur demnitatea cea mai importantă, aia de cetăţean”, spune Mircea. Simpatic. “Nu trageţi, dom’ Semaca, sunt eu Lăscărică”, mai pe scurt.
Numai că declaraţia asta nu face neapărat parte din filmul lui Sergiu Nicolaescu, deşi am putea admite că se potriveşte. Mircea Diaconu nu este un actor prost şi, din acest punct de vedere, îşi asumă prin declaraţia de mai sus un cu totul alt rol, mult mai complex şi mai plin de emoţie. E vorba de un rol sosit din Loverboy al lui Cătălin Mitulescu. Mircea Diaconu dovedeşte că nu este altceva decât o Veli care, după ce a fost spartă-n demnitate de liberali şi sodomizată moral şi de colegii de alianţă, acum încearcă să ne convingă că de fapt ea a produs din dragoste de liberalism.
Însă oricât de bine ar manevra el arta interpretativă, n-are cum să fie Ada Condeescu, aşa că personajul lui manevrează fără să producă vreo emoţie. Apoi, şi aici avem problema cea mai mare, acolo era vorba de un film al cărui subiect sperăm mereu să nu fie adevărat, iar aici este vorba de realitatea unui caracter uman. Şi ne îngreţoşează, că aşa este românul, drept pentru care nu sunt puţini cei care s-au lepădat pentru totdeauna de ceea ce a fost cândva Mircea Diaconu. Însă eu cred că senatorul nu trebuie să dispere, ba din contră.
Mai devreme sau mai târziu, românii şi-au iertat întotdeauna curvele, fie ele şi politice.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: