Metrock, doar ei

Exista o vorba neaosa care spune ceva despre lipsa batranilor si necesitatea de a-i cumpara. Acum, nu ca Metrock sunt chiar asa de batrani, dar simpaticul proverb ramane fara probleme in picioare.

Metrock a fost, probabil, cea mai buna formatie romaneasca urcata pe scena mare a OST Fest. “Zapada” si trupa lui n-au stat prea mult pe ganduri si, sfidand legile caldurii care si-au facut din plin efectul in cazul altor colegi de cantare, s-au pus pe metalizat publicul nu foarte numeros care rezista la acea ora in fata scenei mari.

As spune ca am ramas chiar mirat de modul in care poate suna Metrock. Parca timpul nu ar fi trecut, parca activitatea formatiei ar fi fost la aceleasi cote de-a lungul anilor in care nu s-au auzit foarte multe despre ea, parca totul ar fi ramas incremenit, asteptand sa fie din nou descoperit de iubitorii de muzica de buna calitate.

Si ca veni vorba de asta, trebuie spus ca Metrock sunt extrem de actuali, iar piesele lor vechi au fost un motiv in plus sa regret ca traim intr-o tara in care nu se poate supravietui din muzica, decat daca e vorba de manele sau de vedete fabricate, in stilul Inna.

Iar la “Stranger” lumea a inceput sa se miste serios, semn ca gradele de afara deja nu mai contau si, mai ales, semn ca generatia mai tanara este acomodata cu putinele valori care bantuie prin muzica rock romaneasca. Iar Metrock sunt una din ele si sper sa-i revad intr-un recital ceva mai lung si mai ferit de mult prea multele grade Celsius de afara.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

Cronica, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.