medalia de onoare

Nu ştiu de ce, dar ori de câte ori văd pe HBO reclama la Medalia de Onoare, mă întristez şi înspăimânt, deopotrivă. Victor Rebengiuc arată extrem de real în rolul unui om învins de vremuri…

Nu sunt sigur dacă am să-l văd. Tragediile post-89 sunt cam tot ce am putut să facem în materie de film. Sunt şi cam sătul de ele, sunt şi cam sictirit să văd că majoritatea se desfăşoară pe acelaşi tipar.

Dar Victor Rebengiuc tot extrem de real rămâne în spoturile alea…

18 comments
  • Probabil, pentru jocul actorilor, este mai mult decât posibil să merite 🙂 E Rebengiuc, e şi Beligan, din ce am citit, ăştia doi sunt suficienţi să asigure succesul. Problema este tristeţea aia care parvine din fiecare film românesc, de parcă nu am trăi zilnic alături de ea. Mai ales azi, când pe partea de pensionari ştim foarte bine ce apucături au minunaţii guvernanţi ai zilei 🙂
   Poate mă chinui să-l văd. Oricum trebuie să mai completez din când în când pe la recenzii 🙂

 1. Mie mi-a placut extrem de mult,desi la inceput lansasem o grimasa egala cu dispretul pentru ILiciIliescu.dar am vrut sa-l vad de dragul celuilalt om Mare si bine am ales.
  O sa vezi cum indura cu totul sacrilegiul doar ca sa-si castige demnitatea.

 2. Bogdan,din ce am citit, toti criticii de film spun ca regia face toti banii. Cit despre persoanjul lui Rebengiuc, vei avea o mare surpriza vizionind filmul.

 3. mie mi s-a parut foarte plictisitor filmul , chiar daca a jucat rebengiuc in el…dupa 40 de minute n-am mai rezistat la acelasi iz de film comunist(chiar daca actiunea e in anul 1995) cu care ne-au obisnuit cineastii romani..

  • După cum spuneam mai sus, de asta mă tem şi eu. Oricum, nu am să-l văd azi, o las pe săptămâna viitoare. La ora la care dă HBO filmul, se joacă Universitatea Craiova-Steaua şi vreau să râd, aşa că am să mă uit la măscăricii ăia de pe teren :))

 4. Io daca nu-l prind, ma mai uit o data la Morometii.
  Poiana aia lu’ Iocan ma scoate din minti.

 5. ESTE COPLESITOR DE TRIST SI DE REAL! MERITA VAZUT; ASTIA SINTEM NOI! REGIA ESTE F BUNA, JOCUL ACTORILOR, IDEEA FILMULUI,AMBIANTA. PE MINE M_A FACUT SA PLING .

 6. Vazut. Se inscrie cu succes in linia filmelor romanesti pretentioase si pline de clisee: telecomanda in tipla, vodca in sticla de plastic, cei doi infofoliti in pat – el cu caciula, ea cu boneta (bonus: ea citind Sandra Brown), baiatul medic emigrat in Canada si insurat cu o negresa samd.
  Scenariu cu burti. Regizor subtire. N-a scos din Rebengiuc mare lucru, in cea mai mare parte a timpului a jucat fals.
  Ilici in schimb a fost mega natural. Asta m-a enervat si mai tare. A dreaq scoala kaghebista de actorie! …

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.