Marţi, după Crăciun (2010)

Un domn oarecare iubeşte două femei. Una este soţia, cealaltă este stomatologul fiică-sii. Între toate acestea se desfăşoară câţiva actori şi estimez că se desfăşoară prost. Cred că filmul a fost ceva mai plicticos decât Poliţist, adjectiv mai ales că, din nefericire, nu dispune de ultimele 20 de minute care să-l salveze.

Nimic deosebit în scenariu. Nimic deosebit în idee. Nimic deosebit în jocul actorilor. Nimic deosebit nici măcar în desfăşurare, totul este progresiv, uşor de anticipat, aproape dureros de uşor de anticipat. Un metraj care s-a dorit o parabolă a problematicii familiei moderne, dar care a eşuat din toate punctele de vedere.

Uneori, îl regret pe Sergiu Nicolaescu.

Să trecem mai departe, na, poate mai prindem şi filme bune pe final de an.

IMDB

13 comments
 1. Nici un pistol, nici un sot care isi inseala sotia cu o chelnerita care se dovedeste a fi fiica sa nelegitima dintr-o delegatie de acu 25 de ani, nu tu suicid, nimic.

  Normalitatea e plicticoasa.Pana si un banal alcoolic e mai spectaculos.

  • Nu e chiar normalitate, aş spune. Dar, orice ar fi, e desenat prost. Şi nu, nu mă uit la filme să văd pistoale, dacă asta încercai să acreditezi. Verifică rubrica, s-ar putea să te prinzi că nu sunt fanul unor astfel de pelicule :)) Dar, din punctul meu de vedere, filmul ăsta este prost şi plicticos. Nu sunt chiar genul de om care să laud rahaturi doar pentru că sunt româneşti şi au încasat premii.

 2. N-are treaba cu romanescu si cu premiile.
  Mie mi-a placut cum e realizata partea finala, dupa ce nevasta afla de poveste. Nimic hiper spectaculos, hiper dramatic,mega introspectii si nici melodrama. Echilibrul unui astfel de portret nu e la indemana oricui.

  Ce te-a deranjat?

 3. sunt anumite momente prin care treci, urmate de mersul la baie sau oriunde ai o oglinda mare, belitul ochiului in ea (nu ala maro) si introspectiunea interogatoare:”Dece plm am perdut 2 ore din viata si cine mi le da inapoi?”.
  Pentru mine aia a fo politistul. Si eros shoul, dar nu despre ala vorbeam. Deci, daca zici ca craciunu e si mai plictisitor, cred ca o sa traiesc fara interogari

  • Răspunsul e simplu: ai pierdut 2 ore pentru că este un film de artă şi da, noi suntem de vină, că nu pricepem ce a vrut să spună marele regizor şi extraordinarul film :))

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.