Marea problemă cu mica sirenă…

Știți deja despre ce este vorba. Despre acel clip în care Ariel Chiș, #2 în lista USR, apare într-o anume postură.

Ca să termin repede cu ceea ce nu este important, am să spun că oricare dintre noi a trecut poate printr-un asemenea moment, când a înregistrat o chestie mai aparte. Că ești pe ciuperci sau ești băut, o poți face. În cazul său însă lucrurile sunt puțin mai deosebite și aș spune că personajul are nevoie de ceva consiliere psihologică.

Dar am zis deja, nu asta este marea problemă a imaginilor. Nici măcar faptul că Ariel a trecut pe la PSD nu este o problemă. Nici că el ar trebui să decidă pe viitor soarta unor oameni, în starea în care este, nu e o problemă. Nimic din acestea nu sunt marea problemă.

Marea problemă, dragii mei, este aici:

Membri ai partidului au precizat pe reţelele de socializare că filmuleţul este mai vechi şi că a fost distribuit pe un grup intern al USR pentru amuzamentul colegilor.

Pe scurt, prietenii săi, cu care s-a distrat într-o seară pe un grup intern al partidului, au scos la iveală treaba asta acum, când Ariel era aproape de un post public. Au făcut-o publică, să vadă boboru’ cine este Ariel ăsta, domnule. Atunci era bun. Acum, când poate a luat locul altuia care visa la el, nu mai este bun. Drept pentru care este vremea ca Ariel să fie lovit pe la spate.

Cred că sunteți deja obișnuiți cu ceea ce presupune sintagma “mâncătorii de căcat”, BUG Mafia a cântat de multe ori despre asta și, dacă sunteți în situația să credeți că asta este o legendă, greșiți imens. Băieții care te toarnă, băieții care te vorbesc pe la spate, băieții care te vând, ei bine, băieții ăia nu prea rezistă prin zonă. Vin din cartier la rândul meu, și știu bine ce înseamnă asta. Orice putea fi acceptat, numai un asemenea gest nu. Dar să trecem de cartier, poate vreți să fiu cult.

Ceea ce s-a întâmplat acum în USR este imaginea vie a unei piese de teatru. Este “O scrisoare pierdută” în cea mai pură definiție a ei. Ariel Chiș este victima unui personaj cu un nume la fel de exotic, Agamemnon Dandanache care, iată, pac la Răsboiu’ cu acel video postat de becher. Clopoțeii clinca-clinca, mă-nțelegi, neicușorule, nu se putea să rămână fără de coledzi, vorba aia, dă-i și luptă, de la patrușopt. Și, exact ca-n piesa imensului autor, au dat-o anonimă, cum au făcut la acea vreme marii luptători Farfuridi și Brânzovenescu.

Caragiale este atât de viu în ceea ce s-a întâmplat acum cu Ariel Chiș încât cred că undeva, pe lumea aia despre care vom afla toți dacă există, stă acum la masă, cu un țap de bere în față, și zâmbește fericit văzând că suntem și acum la același nivel ca și atunci.

Discutam cu cineva despre asta aseară și mi-a spus că-n ecuație ar putea fi adus și momentul Brutus, Marcus Junius Brutus. Nici pe departe. În nemernicia sa, Brutus a avut onoarea de a se arăta în fața lui Julius Caesar. Ăla care a făcut public acel video intern nu a putut nici măcar atât. În termeni de cartier, pentru că acel hulit cartier are mereu darul de a explica pe scurt lucruri pentru care oamenii normali au nevoie de pagini întregi, acel personaj a fost o “pizdă”. Una “moale la șezut”, cum tot BUG Mafia constată într-o piesă de-a lor.

Pentru noi evoluția nu s-a tradus în calitate, verticalitate, conduită, demnitate, deontologie. Evoluția noastră a fost de la micul mic la micul mare și de la înjunghiatul prin asumare la înjunghiatul prin absență.

Aceasta este marea problemă a situației de față. USR dovedește că este un partid de trădători, de sifonari, de turnători, de gargaragii ieftini, de indivizi fără scrupule gata să lovească imediat o persoană dacă asta cer interesele, dar din anonimat. USR este un partid care-și dorește schimbarea unor lucruri, dar iată că-n sânul său lucrurile stau exact ca pe vremea “plebicistului”. Ăștia vor să ne salveze. Ăștia vor o altă Românie. Ăștia vor o altă societate, o altă mentalitate. Ăștia vor să ne modernizeze. Ăștia. Dandanache, Brânzovenescu, Farfuridi și conducătorul lor suprem, Cațavencu, canalia prin excelență, cel care nu spune nimic, dar este gata să vândă orice prin negociere. Ăștia.

Azi victima acestei construcții putrede de zbuciumați a fost Ariel Chiș. Au dat cu trotineta peste el în timp ce citeau operele complete ale lui Machiavelli, împrumutate de la Bookster. Chestie de care nu-mi pasă foarte tare până la urmă, pentru că orice politician care și-o ia peste bot este un motiv de mare bucurie pentru mine.

Însă mâine, dacă vremurile vor fi atât de groaznice încât să permită așa ceva, victima acestei adunături de sifonari poate fi poporul român. O parte din neamul acesta apreciază așa ceva, consideră că este normal ca așa ceva să se întâmple sau pur și simplu este atât de spălat pe creier de secta asta de panacodari ai momentului încât nu mai poate vedea cât de putredă și de periculoasă este.

Domnilor, vă urez multă baftă cu ea. Și vă doresc să culegeți mai ales VOI exact ce ați semănat cu ea, dacă va fi să se ajungă la momentul acela.

Din nefericire am să fiu și eu victima unui asemenea moment, dar măcar vă pot ura să vă fie mai rău decât îmi va fi mie.

2 comments
    • Well, abia aștept să-mi mai spună cineva ceva despre el. Că-s cam sătul de partidul ăsta și de susținătorii lui care nu vor să vadă ce se petrece.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.