Machete (2010)

“Machete don’t text”.

Bine.

Am văzut Machete puţin cam târziu, dar na, nu mai am de ceva vreme nici timpul necesar şi nici nervii de a mă uita la filme.

Filmul este, în mare, o porcărie realizată pentru linia unde se întâlnesc fanii filmelor de acţiune de serie B cu ăia care cred că orice peliculă semnată de un regizor mai răsărit este o operă de artă. Din letargia impusă de ceea ce vedeam pe ecran nu au reuşit să mă scoată nici derapajele spre Quentin Tarantino (deh, el şi Robert Rodriguez sunt prieteni…), nici faptul că Danny Trejo reuşeşte să facă un rol bun, mult mai bun chiar şi decât cel interpretat de Robert DeNiro. O şaorma cu de toate, aş spune, cu porţiuni preluate din “Sin City”, “Kill Bill”, “El Mariachi”, “Desperado” sau “Once upon a time in Mexico”, în afară de “Kill Bill” toate celelalte aparţinându-i lui Rodriguez.

Nu mă aşteptam la cine ştie ce. Am depăşit de ceva vreme momentele când eram fascinat de chestii mai “noir”, iar ăsta nu este unul dintre filmele care să mă facă să tresar de bucurie, pentru că sunt şi clipe în care mă bucur, aşa cum a fost, de exemplu, “Hell Ride”, mult mai aproape de ceea ce aştept de la un film de gen. Scenariul lui “Machete” este atât de slab încât mă face să mă întreb de ce au acceptat actorii să-l joace. Exagerările aproape că anulează şi filmările voit-Tarantino ale înfruntărilor, majoritatea sângeroase şi cumva bufe.

Cât despre actori…

Steven Seagal a fost penibil (bine, stau şi mmă gândesc când nu a fost…), Jessica Alba, Michelle Rodriguez şi Lindsay Lohan sunt trei pizde bune din film (am ceva reţineri la Lindsay…), Robert DeNiro a dat exemplul perfect al modului penibil în care poţi sfârşi o carieră, Don Johnson n-a strălucit vreodată şi nici rolul de texan rasist nu mă convinge, aşa că Danny Trejo rămâne singura atracţie din punct de vedere al actorilor. Nu că ar juca strălucit, dar este singurul convingător în rolul pe care-l face.

Una peste alta, un film de 6.9 pe IMDB.

Şi unul pe care l-am depăşit, aruncându-l în sertarul cu filme uitate după prima vizionare.

IMDB.

9 comments
 1. @Drace – S-a terminat mai prost decât mă aşteptam. Nu am să spun ce şi cum că poate lumea să vadă. Tot ce pot să evoc este un dialog de la final:

  Ea – Şi acum unde te duci?
  Machete – Pretutindeni.
  Ea – Atunci merg cu tine.

  Clar, da? :))

 2. :))))) Merita să aştept până la final pentru replica asta, poate mai încerc… dacă mă gândesc mai bine, s-ar putea ca filmul să fie foarte bun, doar că trebuie văzut în “condiţii”. 😀 🙂

 3. alegro
  machete machete machete

  in plm-acum tre sa bag si coduri din alea stupide, ca sa postez? fuck this shit

 4. prefer mate. macar ai avut bun simt sa alegi un cod cu litere citibile, ca mai sunt unele de iti storci creierii sa ghicesti ce scrie,

 5. @Alex – Tu da. Alţii nu :)) Şi da, am ales ceva lizibil, să nu fie probleme, că am mai văzut minuni unde dădeai refresh de N ori până să apuci să înţelegi ceva :))

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.