Last Vegas (2013)

Așa cum este de așteptat, “Last Vegas” merge pe ideea de “ce se întâmplă în Vegas rămâne în Vegas”. Mă rog, uneori nu este nici pe departe așa, dar poți măcar să speri.

Desigur, fiind vorba de ceea ce este, ne este clar de la început că filmul folosește ideea celor trei “The hangover”, primul dintre ele prost, dar la limita suportabilului, următoarele din ce în ce mai nefrecventabile dacă ai un minimum de gust și pretenții. Ei, exact aici schimbă rețeta “Last Vegas”. În loc de niște bufoni cumva la mijloc de viață filmul alege patru personaje trecute prin ea, aproape de finalul ei, dar care sunt departe de a fi spus ultimul cuvânt.

Și asta schimbă tot. Dialogurile sunt altele, ideile sunt altele, iar glumele evită stilul de șantier al trilogiei amintite mai sus. Desigur, fiind vorba de o altă vârstă și problemele pe care le au și în care intră cei patru sunt caracteristice acesteia, iar asta face lucrurile și mai atractive. Deși nu pot spune că scenariul este o operă de artă, el este suficient de bine structurat încât să te asigure de câteva clipe plăcute petrecute în fața televizorului. Nu este unul pe care să nu-l intuiești, dar combinat cu ceea ce am amintit mai sus, el face din comedie o chestie plăcută, nu una după care să ai motive să te întrebi de ce mama naibii ai insistat să o vezi.

La scenariu, idei, glume, probleme…se adaugă și distribuția. Pentru că cei patru aleși pentru rolurile principale nu sunt niște actori fără vreo urmă clară de talent, ci Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman și Kevin Kline. Nu văd ce-ai putea dori mai mult. Ei bine, oamenii ăștia dau o amprentă aparte filmului, că doar de aia sunt actori, cu toate că De Niro are aceleași grimase, Douglas nu iese din jocul lui obișnuit, iar Freeman este enervant de asemănător cu prestațiile din alte roluri ale sale. Însă sunt o rezervă a spitalului de geriatrie care arată că știu cum să joace un rol. Și prin asta “Last Vegas” iese la lumină. Mai ales prin asta.

Încă mă gândesc dacă să-l iau pentru acasă. Ce pot face până atunci este să vi-l recomand și vouă când vă doriți o comedie drăguță, neforțată, nedusă la extrem și care mai este jucată și de actori care și-au respectat mereu meseria.

IMDB

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.