Jack Reacher (2012)

Cred că la Hollywood încă este criză. Şi-n plus lumea se tâmpeşte din ce în ce mai mult. Pentru că Jack Reacher primeşte 7 pe IMDB. Iar nota asta o dai când filmul ar spune ceva.

Pe scurt. Se comit cinci crime, patru dintre ele pentru a o masca pe aceea care contează. Unui fost lunetist i se înscenează totul iar acesta cere să fie adus ca investigator un fost poliţist militar, Jack Reacher. Jack vine, începe să caute în noroi şi, pe măsură ce face asta, viaţa lui şi a celor de lângă el este pusă în pericol.

Jack ăsta este desenat ca fiind eroul anti-erou. Stă departe de lume. Nu poate fi detectat. Capacitatea sa de luptă este extremă, dar lui îi pare rău că ucide oameni. Are mereu un zâmbet flegmatic pe faţă. Pune femeile în cur, dar nu le vrea, doar le lasă să viseze la cum ar fi dacă… Pluteşte cu viteză pe deasupra unui scenariu care s-a dorit ceva mai complicat, dar a eşuat pe parcurs, pentru că devine previzibil. Desigur, rezolvă treaba şi pleacă la fel de repede şi tăcut precum a sosit. Şi o lasă pe ea să se gândească la cum ar fi dacă…

Jack Reacher este Tom Cruise. Şi nu s-a schimbat nimic în jocul lui. De fapt, întotdeauna mi-am spus că nu este chiar actor, dar desigur, asta este doar părerea mea. Părere de care nu mă lepăd nici acum. Adică, pentru a înţelege, dacă joci mai prost decât Tom Cruise te cheamă fie Ben Affleck, fie Ashton Kutcher.

Un rol ceva mai bun, deşi micuţ, îl face Robert Duvall. Bine, ăla este actor. Şi nici Rosamund Pike nu stă rău, deşi prea sare orgasmul din jocul ei în clipele când se află lângă Tom Cruise. Na, chestie de chimie, nu ne băgăm.

Una peste alta, nu este neapărat un film pe care să nu-l vezi. Problema este să nu te aştepţi la cine ştie ce de la el. Acţiunea nu este neapărat intensă, intriga nu este neapărat densă, în unele locuri ai imediat siguranţa faptului că ştii ce va urma, iar finalul devine previzibil cam de la prima apariţie pe ecran a lui Tom Cruise. În ansamblu, dacă vrei să ieşi puţin din cotidian, ar merge. Undeva la prânz, cu un pahar de vin, relaxat.

IMDB

 

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.