Intel 4965 AGN sub Windows 8/8.1: schimbați-o!

În primul rând trebuie să spun că țin foarte mult la notebook-ul meu. Am un Dell Latitude D630 și nu m-aș despărți de el pentru nimic în lume, mai ales că azi mi-e cam greu să dau de ceva care să mă mulțumescă. Plastice ieftine, componente jenante, totul la prețuri umflate cu pompa. Și nici genul de fraier care să arunce banii pe serii premium nu sunt. Tovarășul meu de birou duce fluierând activitatea mea și mă și joc mai tot ce vreau din ceea ce mă mai joc, în rarele momente în care fac asta. Joaca însemnând maximum Unreal Tournament GOTY Edition, pe care-l rulează fără probleme.

În plus, pe el scrie Made in Ireland, ceea ce-mi oferă un confort moral în plus.

Bun. Problema cu el a început când am trecut la Windows 8. Și problema este asta. Este detaliată ceva mai mult și aici. Minimum două BSOD-uri pe zi, uneori șase/opt, sosite mai ales când mi-era lumea mai dragă. Acum, că trebuia să restartez când scriam ceva pe blog nu era o problemă, dar când lucram pe bani devenea puțin mai neplăcut.

Am încercat tot ce s-a putut încerca. Am scotocit internetul și am testat nșpe mii de drivere și nșpe mii de setări. Nimic nu a ajutat. Așa că am înlocuit frumos placa de rețea cu un Broadcom. Problemă rezolvată.

Așa că dacă aveți un Intel 4965 AGN și aveți problemele astea sub Windows 8/8.1, soluția este să o schimbați. Pe mine m-a costat 14 lei și apoi 15 minute de muncă. Am înțeles că problemele ar fi asemănătoare și în cazul lui Intel 3945 AG, dar asta nu pot garanta pentru că nu m-am lovit de ele în mod direct, iar gura lumii spune multe. Însă nu m-ar mira, de vreme ce lucrurile stau cum stau.

Baftă.

Comments 2

  • Util, merci.
    Ps: nu era mai simplu un downgrade la W7? Doar intreb… 😉

    • Întotdeauna am trecut la varianta nouă de OS. Nu mă întreba de ce, poate e un mod de a merge cu timpurile. Desigur, era simplu, am și DVD-ul de W7 acasă, dar trebuie să recunosc, din anumite puncte de vedere mi-a plăcut W8.1, plus că se mișcă în mod vizibil mai bine decât W7. Și cum nu a costat cine știe ce să încerc…na 🙂

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: