Find me guilty (2006)

Jack DiNorscio este un gangster care s-a apărat singur în cadrul celui mai lung proces legat de mafie din istoria SUA. El stă la baza filmului, aşa că veţi avea parte de ceva realitate, tratată în stil Hollywood.

Scenariul este bine construit. Te ţine treaz, este alert şi lasă loc şi pentru ceva glumiţe strecurate în plină tensiune. Personajele principale sunt destul de bine construite, minus două sau trei care sunt îngroşate puţin prea mult, probabil din dorinţa de a le exacerba şi mai mult trăsăturile de caracter de care dispun. Filmul reuşeşte să instruiască, să educe şi să destindă, ceea ce nu este chiar aşa de uşor.

În rolul lui Jack îl avem pe Vin Diesel, într-o dispoziţie pe care o consider absolut memorabilă şi cu care, ţinând cont de apucăturile sale filmografice, nu cred să ne mai întâlnim uşor. Practic, prin acest rol Vin Diesel arată că face parte din acea categorie de actori care nu a fost tratată deloc serios deşi merita mai mult, categorie în care intră un Armand Assante sau Will Smith. Este absolut incredibil să vezi fineţea cu care-şi poate trata caracterul şi faţetele pe care i le oferă, lucruri de la care nu te-ai fi aşteptat de la el.

Îl recomand. Este drăguţ, are o istorie, este jucat bine, regizat bine şi beneficiază de un scenariu care să-l valideze. Şi-l are pe Vin.

IMDB 

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.