Festivalul Luminilor, tristețea românească din becuri

Aseară m-a dus M. la festivalul ăla cu lumini. Eu personal nu aș fi călcat pe acolo nici dacă eram plătit, însă na, nu sunt singur pe lume.

Cel mai mare chin a fost drumul cu 69. S-au urcat în el o adunătură de kinderi cu surprize care au făcut ca toți dracii tot drumul, pentru că părinții nu au fost capabili să-i crească așa cum trebuie. Șiți voi, puradei crescuți în sintagma “lasă-i, sunt copii”. Am avut instant nevoie de o țigară când am coborât din troleibuz.

Cât despre festival, eu îl consider de o tristețe cum numai în România se poate întâlni. Câteva chestii ici și colo, la care concetățenii mei se zgâiau ca și cum ar fi asistat la un live cu Nicole Aniston. Și mi-am adus aminte și eu și M. de un alt moment în care am putut constata cât de involuat este românul, ăla în care bucureștenii s-au dus să se calce-n picioare la Unirii, ca să vadă pomul ridicat de “celebra” bancă Millennium. Sincer, când ajungi să te benoclezi cu zecile de minute la niște treburi palide, oricum ar fi ele, ai o problemă cu viața ta. Nu mai spun de zecile de luminițe proiectate pe blocul cu magazinul Muzica, luminițe care cred că au cam generat coșmaruri oamenilor din apartamente și pentru care într-o țară civilizată cred că organizatorii puteau fi lejer aduși la tribunal.

Vedeta, să zic așa, a fost vasul fantomă de la capătul Victoriei. În rest nimic deosebit, în afară de blocarea circulației, mersul haotic, miile de selfie-uri bolnave și discuțiile ad-hoc din care te puteai convinge că țara asta nu are vreun viitor.

Cam atât, că aproape că nu am ce să scriu. O treabă sărăcuță, făcută probabil pe genunchi, care exprimă pe deplin faptul că suntem departe de a putea face vreun lucru serios, care să poată conta cu adevărat. Tristețea românească, iată, sclipește până și-n becuri.

PS – Nu mai vorbesc despre ipocrizia de a stinge lumina de Ora Pământului și de a aprinde sute de lumini și beculețe de Festivalul Luminilor, da?

Comments 1

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: