Felicitări pentru discriminarea multiplă, RCS/RDS!

Am fost ieri la sediul RCS/RDS de lângă mine, dorind să fac o reziliere. Și așa am aflat că RCS/RDS are o politică extrem de mișto când vine vorba de asta.

La centrele mari ale RCS/RDS nu se fac rezilieri. Doar contracte noi. Asta include centrele ca acela din Auchan Drumul Taberei, de exemplu, sau Cora Lujerului, sau orice altă treabă de-asta comercială prin care dați de o reprezentanță care le aparține.

Rezilierile se fac doar la centrele mici, de cartier, strict între 9 și 18, adică exact perioada în care eu personal sunt la muncă. Dar doar în zilele de lucru. Sâmbăta nu se fac și rezilieri, deși au mereu acolo o doamnă care se ocupă de contracte. Ooo, dar stai, sâmbăta poți încheia contracte noi! E logic, nu? Sâmbăta poți veni, dar nu ai dreptul să pleci.

Așa că dacă vreau să reziliez unul dintre contractele mele cu ei, trebuie fie să mă învoiesc de la muncă, dimineața sau seara, fie să mă duc la sediul din Crângași, unde se fac rezilieri până la ora 20.00, desigur, tot în zilele de lucru. Pentru că, nu-i așa, după vreo 8-9 ore de muncă sunt absolut gata să mă plimb prin oraș, că așa vrea RCS/RDS.

Din punctul meu de vedere asta este o discriminare. Opțiunea unui individ de a contracta în ziua de sâmbătă este egală cu opțiunea unui individ de a rezilia în ziua de sâmbătă. De asemenea, opțiunea unui individ de a contracta la o reprezentanță este egală cu opțiunea unui individ de a rezilia la o reprezentanță. Opțiunea unui invidid de a contracta până la ora de închidere a unui centru este egală cu opțiunea unui individ de a rezilia până la ora de închidere a unui centru.

Desigur, nu pot să nu admir modul în care RCS/RDS încearcă să limiteze acțiunile celor care, din diferite motive, doresc să renunțe la unul dintre contractele pe care le au cu această firmă. Și-i felicit pentru mica schemă care le poate tăia celorlalți cheful de a renunța la serviciile lor.

Asta-i România, să o admirăm și să o iubim. Și desigur, să ne simțim mândri de ea.

Comments 4

 • Și să pleci unde? N-ai la cine. Ăștia de la Telekom sunt mai măgari ca RDS-ul, iar ăia de la UPC niște amețiți.

  • N-am spus că plec de la ei. Vreau doar să renunț la unul dintre cele trei servicii pe care le am contractate de la ei. Și, desigur, nu este așa ușor :)

 • Poti rezolva telefonic prin call center si sa semnezi actele electronic. 0314004600

  • Nu s-a putut. Și problema rămâne pentru ceilalți. Eu mi-am fu*** 2 ore ca să mă prezint la sediul lor.
   Iar a se rezolva într-un fel, dar nu și în celelalte, nu este o scuză, nici măcar o explicație. Asta dacă apare rezolvarea, ceea ce mă îndoiesc. Este o treabă strict românească, genul ăla cu mulțumitul cu puțin.
   Nu, mulțumesc.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: