Facebook şi (in)tolerantul popor român

Decizia Facebook de a schimba extensia de mail @x.com, cu care ne-am înregistrat contul, în @facebook.com generează destule păreri încât să am motiv de râs pentru câteva săptămâni de acum acolo. De la ceva mai copilărescul “facebook începe să semene din ce în ce mai mult cu un CIA behind” până la cretinoidul “oare pe unde or fi ajuns datele mele din cauza fb?”, dar trecând neapărat prin devastator de trepanatul “e strigator la cer ce se intampla”, alegătorii români behăie în cor că nu le convine şi că pe ei nu i-a întrebat nimeni nimic. Desigur, aici se disjung problemele: Facebook nu a întrebat niciodată nimic, pe nimeni, iar pe români oricum nu e cazul să-i întrebi ceva pentru că dorinţele lor sunt irelevante până şi pentru o ţară africană din lumea a patra.

Despre rezolvare nu este cazul să discut, pur şi simplu alegi ca pe timeline să-ţi fie afişat emailul tău şi nu cel pus la dispoziţie de angajaţii lui Mark.

Distractivă este doar apetenţa românilor de a umbla fără cap pe stradă. Desigur, nu ei sunt de vină. Nu ei şi-au făcut cont de Facebook, nu ei şi-au lăsat datele personale acolo, nu ei au ales să deschidă cu drag uşa către intimitatea lor, nu ei sunt cei de blamat pentru asta. Există, întotdeauna, un acar Păun. E tatăl, prea beat pentru ca-n seara aia să mai iasă la timp din nevastă-sa, e mama, prea proastă ca să mai ia în seamă că-n ziua de salariu bărbatul ei drag are aceleaşi apucături, adică merge la birt să bea şi după aia vine acasă să dea la buci, e Băsescu, Mark Zuckerberg, vecinul de bloc, Dinamo sau blogării care l-au învăţat să se dea pe mâna duşmanului. Ei, românii puri, sunt nevinovaţi, sunt un popor superior căruia i se exploatează proverbiala blândeţe şi toleranţă. Din nefericire, lui i s-a mai adăugat o calitate pe lângă cele două de mai sus, calitate cu care se naşte şi pe care o cultivă prin toate mijloacele de care este capabil.

Românii, în majoritate, sunt şi intolerant de proşti.

Comments 5

  • Pe mine m-a deranjat ca au facut-o fara sa anunte. Daca nu citeam, habar n-aveam. Rezolvarea e triviala, dar un mesaj ca au facut asta nu strica 🙂 M-as muta complet pe google plus cu 3 randuri de picioare, din pacate inertia e mare si majoritatea amicilor tin cu dintii de facebook in continuare…

  • *daca nu citeam pe osnews, that is

  • @mugurelu – E normal să te consideri deranjat că nu au spus. Şi eu am aflat de asta citind de la alţii şi am făcut modificările. E anormal să începi să plângi, ca în citatele de mai sus.
    Cât despre FB, eu nu le mai dau chiar aşa mult. Om vedea ce va mai fi. Iar Google+ e departe de a fi un FB. Comunicarea acolo e mult mai redusă. Long live Twitter :))

  • Google plus pare a fi o combinatie de facebook si twitter, depinde ce latura a lui vrei sa folosesti. La cativa fotografi de-mi plac am dat follow si nu interactionez cu ei, doar vad ce mai spun (a la twitter) si interactionez as in schimb vorbe cu ceva amici (a la facebook). Cum vrei sa-l folosesti, depinde de tine 🙂

  • @mugurelu – Sincer să fiu, eu Google nu aş folosi mai deloc, dar na :))

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: