Exodus, sau vechea poveste cu sacul

Cand vine vorba de Exodus, parerile sunt impartite. O parte din fanii genului spun ca trupa ar trebui inclusa intr-un Big 4 care sa devina Big 5. Din nefericire, aici ar mai avea ceva de spus si Annihilator, deci am putea vorbi de un Big 6.

Ceilalti spun ca singurul merit al trupei este acela de a fi dat celor de la Metallica un chitarist mediocru, Kirk Hammett. Oricum ar sta lucrurile, Gary Holt a reusit sa pastreze trupa in atentia iubitorilor de thrash, oricare ar fi parerea acestora.

Cei de la Exodus au incercat un recital de zile mari. Din nefericire doar au incercat, pentru ca nu le-a iesit mai deloc. Desigur, comportamentul publicului in timpul concertului ar putea spune altceva, dar Exodus au fost departe de a se apropia de ceea ce oferisera, nu cu foarte multe zile inainte, cei de la Slayer.

Poate ca a avut un cuvant de spus si caldura. Poate ca a fost vorba de anii care s-au adunat peste trupa, ani care cred eu ca incep sa se cunoasca. Oricum ar fi, trupa a fost departe de a ne oferi o prestatie pe masura renumelui care o insoteste.

Cumva, se poate vorbi de faptul ca genul in care se cantoneaza nu mai reprezinta cine stie ce pentru un public acomodat cu lucruri mult mai comerciale si accesibile. Si am fost mirat sa vad ca, in afara celor care s-au prins in nebunia din mijlocul sectorului Golden Circle, multi dintre adeptii stilului au stat linistiti, asistand impasibil la ceea ce se desfasura pe scena.

Iar Wall Of Death-ul de pe final a avut si el dimensiunile prestatiei celor de la Exodus, adica a fost mic, dezlanat, fara vlaga si cumva copilaresc. Sper eu sa fi fost o zi mai slaba pentru cei de la Exodus si-i astept si data viitoare, pentru a ma convinge ca au ceva mai mult de spus decat au facut-o in prima zi de OST Fest.

Cum s-ar spune, din nou romaneste, ceea ce am vazut pe scena a fost clasica poveste cu pomul laudat la care nu trebuie sa te duci cu sacul.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

PS. Fotografii n-avem, deoarece in zona foto s-a produs un protest spontan (fotografii ar fi trebuit sa traga de langa cortul VIP, nu de langa scena, asa ca au plecat in corpore de la Exodus, fara sa faca vreo fotografie).

Cronica, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: