Echipa Bloggerilor – HP 1-1, după un meci excelent

Marți s-a disputat meciul, pe terenurile Federației Române de Rugby.

A fost, probabil, cel mai tensionat și mai frumos la care am fost și din care am făcut parte. Nici măcar partida cu RTC, unde am fost conduși serios și am învins cu un gol în ultima fază a meciului nu a fost așa.

Două echipe de valori aproximativ egale, bine dispuse în teren și bine conduse către poarta adversă. Ocazii de ambele părți. Câte o bară de echipă, ambele atât de frumoase încât mă bucur că au existat. Un Toma Nicolau extrem de combativ, uneori la limita regulamentului, și o echipă a HP-ului care, cel puțin în repriza a doua, a fost nevoită să apeleze la multe durități pentru a-l opri. De altfel momentele tensionate au făcut și ele parte din picanteria acestui joc, uneori condimentate de referiri la organe sexuale cărora personal nu le-am văzut rostul. Poate l-au văzut cei de la HP. Iar în hora asta s-au prins cam toți ai noștri, așa că meciul a avut câteva momente în care aș spune că a fost cel puțin fragmentat. Noroc cu arbitrul, care a știut să calmeze spiritele și să le permită tuturor să termine meciul cu rotula la locul ei.

S-a muncit. S-a muncit nu numai pentru fiecare fază, s-a muncit pentru fiecare metru de teren și pentru fiecare picior ferit de piciorul adversarului. Iar realizările nu au întârziat să apară, mai ales golul lui Toma, o bijuterie fină la care cei de la HP nici nu au reacționat.

Iar ultima fază, ultimele secunde de joc, ei bine, ultima fază ar trebui să facă parte, dacă a fost filmată, din antologia Echipei Bloggerilor. Toma primind pe partea dreaptă o minge, depășind ușor singurul apărător al HP-ului din acel moment, apoi driblând și portarul ieșit mult în întâmpinarea sa și trimițând mingea spre poartă. Minge care trece milimetric pe lângă ea în timp ce noi, pe margine, ne întindeam gâturile parcă dorindu-ne să o ajutăm să ajungă mai repede acolo unde o doream cu toții. Și același Toma, prăbușit pe gazon la final de meci și ridicat de acolo de noi toți, pentru că viața merge înainte.

Și pentru că azi, de la 19.00, avem nevoie de el în meciul cu BRD, la Romanian Corporate Sports 2013.

Hai, băieții!

2 comments

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.