Două albume, o singură recomandare

Bon Jovi – Burning bridges (2015)

Am avut așteptări mari de la noul disc al celor de la Bon Jovi, mai ales că una dintre piesele ascultate anterior suna binișor. Ei, cu acea excepție și poate cu încă una, Burning bridges este o lălăială absolut sinistră, fără cap și fără coadă. Situația este atât de tristă încât pentru a înțelege dimensiunile dezastrului trebuie să spun că Direcția 5 este capabilă să producă un album de lălăieli sinistre mai bun de mii de ori decât ce-a reușit să producă Bon Jovi. Cum anul viitor am înțeles că formația va arunca pe piață un nou album eu aș spune că a sosit vremea ca Jon să-l recheme pe Sambora. Nu de alta, dar dacă au anunțat album nou trebuie să existe cineva acolo care să-l și scrie. Pe scurt, probabil că acesta este cel mai slab produs discografic din istoria formației și încă mi-e greu să cred că au putut arunca așa ceva pe piață. Nu-l recomand nici măcar fanilor, nici măcar specialiștilor care sunt obligați să fie la curent cu tot e mișcă și nici măcar dușmanilor cărora ați vrea să le faceți viața grea. Orice ar fi făcut, nu merită asta.

Motorhead – Bad magic (2015)

Dacă se așteaptă cineva la vreo minune din partea lui Lemmy, atunci se înșeală. Sau poate că minunea este că el și trupa sa pot cânta aceeași piesă din 1975 încoace, și repetând-o de 10 ori au adunat material de un nou album. De data aceasta, în cazul specific al lui Bad magic, chiar de 13 ori, căci atâtea piese are noul produs discografic amintit. Așa că Bad magic este la fel ca toate celelalte și ceea ce primiți din partea Motorhead este exact ceea ce știți că primiți de zeci de ani și de vreo 21 de albume încoace. Inconfundabil ca întotdeauna, Lemmy pare a fi la nivelul la care încă nu vrea să ia prizonieri, deși parcă se simte o scădere de ritm pe ici, pe colo. Altfel, este exact ceea ce știe trupa să facă, să se exprime direct, fără complicații inutile și s-o facă al dracului de zgomotos. Așa că-l recomand. Merge la condus, merge la dat cu aspiratorul rapid prin casă, ca să nu pierzi berea cu băieții, merge la bătut nevasta cu minuțiozitate, dacă ești din Vaslui, merge la multe altele. Pana mea, ei sunt Motorhead și cântă rock’n’roll, nu? 10 pentru istorie, 10 pentru legendă, 9 pentru album, puneți mâna pe el și dați la maximum!

8 comments
 1. O, nu… nu cliseul cu au o singura piesa din nou… Serios, nu poti spune ca God Save the Queen si Love Me Forever… sau Orgasmatron… sau Lost Woman Blues ar fi aceeasi piesa.

  Altfel, eu de pe noul album n-am ascultat pana acum decat cele doua piese de pe canalul oficial de YouTube. Care rup. O singura problema am la momentul asta: cand ii vad iar? 😀

  • Măi, e oricum un Motorhead la rupere 🙂 Nu poți spune altceva despre el. Brici, la obiect, așa cum știu să facă 🙂
   Cât despre văzut, asta…cine știe 🙂

   • Trebuie sa-i vad. Iti dai seama ca i-am vazut dupa fiecare din ultimele trei albume? Trebuie sa urc asta la patru dupa Bad Magic. 🙂 Daca o sa fie ca anul trecut si baga doua raritati in setlist si doua piese de pe noul album, asta face un sfert din setlist sa fie complet nou! Inca un sfert sau mai mult o sa fie piese de pe Overkill. Yep, vreau!

 2. Dupa o saptamana si multe ascultari: intreg albumul este excelent! Am vazut o recenzie pe Amazon care spunea ca e cel mai bun album al lor de la Inferno incoace… si sunt foarte de acord. In conditiile in care Inferno imi place enorm si doar faptul ca au avut Suicide in setlist toamna trecuta ar fi fost suficient sa consider ca a meritat sa-i vad.

  Si imi mentin parea cum ca nu, nu recicleaza. Bineinteles ca e in acelasi stil pentru ca Lemmy e tot Lemmy si n-o sa schimbe brusc directia catre… naiba stie ce, sa presupunem ca aici era ceva de care nici n-am habar pentru ca nu ascult. Si sunt anumite bucati unde ma gandesc ca uite, asta suna putin a Rock Out, asta a Smiling Like a Killer, asta a Orgasmatron, asta a Iron Fist… Dar nu e una si aceeasi piesa de 40 de ani. 😛

  Preferatele mele sunt Shoot Out All of Your Lights si Till the End (vai, nu, o balada!). Stiu ca nimeni nu se gandeste la balade cand aude de trupa asta, dar serios, au destule (chiar daca n-a fost niciodata cazul de un sfert sau chiar mai mult de album balade, la peste 20 de albume se aduna) si sunt toate excelente pentru ca nu sunt siropoase si cel putin mie imi e mult mai usor sa ma regasesc in ceva de genul I Ain’t No Nice Guy decat in ceva de genul “baby, you left me and now I’ll hang myself”.

  In ceea ce priveste sanatatea lui Lemmy… oricat as vrea eu sa ramana pe aici cat mai mult… e decizia lui. Si as fi ipocrita daca n-as recunoaste ca respect faptul ca trage de el in ciuda a tot. Si da, stiu ce inseamna asta pentru oamenii care cumpara bilete, pentru ca ma numar printre ei. E un risc pe care mi l-am asumat si o s-o fac iar.

  Ah, sa nu uit: intreg albumul e acum pe canalul lor oficial de YouTube.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.