Domnu’ Arafat, încă n-ați plecat?

Domnu’ Raed​, am auzit că v-au spălat ăștia la Antene. Cu Ariel, cu Tix, cu ce-au găsit la îndemână. Se pricep la asta. Dar na, înțeleg mișcarea, Radu Tudor e și el membru în consiliul director al fundației SMURD. Trebuiau să vă ajute cumva nenea Tudor și ai lui. Băsescu e de vină și de data asta, probabil.

Acu’ o să întrerup puțin discursul, că fiind vorba de jurnaliștii de la Antene aș vrea să vă rog ceva. Din suflet vă rog, pe cuvânt.

Dacă trebuie cumva să vă recompensați pentru serviciile media pe care vi le-au prestat…să nu le dați bani, domnu’ Raed, că-și cumpără prostii. În loc să stea acasă și să se trateze…ei vin la emisiuni. Nu e corect, domnu’ Raed, să n-aibă și ei parte de tratament adecvat.

Trimiteți-le niște medicamente de-alea șmechere, străine. Nu antibiotice de-alea cu care i-ați umplut pe ăia din Colectiv, coaiele Sfintei Parascheva să-i ferească de așa ceva, că alea știți deja că le dăunează. Cu alea i-ați băgat în mormânt pe copiii ăia.

Eu zic de ceva finuț, de primăvară, domnu’ Raed. Domnu’ Gâdea cred că ar avea nevoie de ceva stimulente neuronale, am văzut că de multe ori tot creierul i se ascunde prin colțurile căpățânii ăleia pătrate și se face de râs pentru că vorbește fără el. Domnu’ Badea are mare nevoie de ceva legat de ticuri nervoase, ați văzut, are o emisiune unde vine cu două idei, dacă nu chiar cu una singură, și le repetă singur timp de o oră, râzând tot singur de ceea ce spune, plus că face spume la gură. Nu e bine, domnu’ Raed, seamănă cu o epilepsie intelectuală, poate-l ajutați și pe el.

Vă rog eu…vreau să-i mai văd, sunt niște titani ai culturii noastre și nu ne puteți lăsa fără ei. Dacă ei dispar, ce se face nația asta? O să rămână pe mâna unora ca Pleșu, Stolnici sau Djuvara?

A, și mai am o rugăminte de suflet.

Singurul om de acolo care-și cumpără cu adevărat ce-i trebuie este doamna Dana Grecu. Ea își ia tampoane. Cu toate acestea și ea trece printr-o dramă. Așa că, domnu’ Raed, ajutați-o și pe ea. Spuneți-i că modul de folosire al acestora, în ciuda tuturor lucrurilor pe care le-a auzit de-a lungul anilor, în cazul ei este altul: nu unde și le bagă acum trebuie băgate, ci în gură. Mulțumesc mult, domnu’ Raed.

Să ne întoarcem acum de unde plecasem. La dumneavoastră, domnu’ Raed.

În curând, să știți, cred că o să fie nevoie să faceți turneu. Cu treaba asta cu spălatul imaginii, de ea zic. Pe la Etno, Trinitas, poate și pe la Taraf. La Văru’ Săndel, să spună cum l-ați vindecat de varice. La doamna Bahmuțeanca, să ne arate cum ați scăpat-o de durerea de cap care o apuca după ce-o bătea Prigoană-n cap cu piciorul de lemn. Poate treceți și pe la Măruță, să stați acolo pe canapea. O luați și pe doamna Mihaela, face și ea parte din cei care conduc fundația aia care operează SMURD-ul. O puneți acolo, să dea frumos, poate o rugați să vă facă ouăle…a, nu, asta nu, asta să refuzați, domnu’ Raed! Alea i le face lui Baum…Baum și ceva, nenea ăla care a vrut să se sinucidă când a cunoscut-o, dar dintr-o cruntă festă a sorții a supraviețuit chiar și căzând preț de vreo 38 km. Aia e, domnu’ Raed, nu ai ce face, noi avem o vorbă pe-aici: dacă ți-a scos Arsenie Boca moldoveanca-n drum, păi nici Lorin Fortuna nu te mai scapă de ea.

Acu’, văzând de ce audiență veți avea nevoie mai că spun cu mâna pe inimă că regret că nu mai are Solcanu emisiune la Kanal D. Puteați merge acolo, denumirea postului se potrivea perfect, plus că o discuție referitoare la fisurile anale și vindecarea lor fără cicatrici le-ar folosi multora. Ați văzut și dumneavoastră cum arată bărbătușele din ziua de azi, cred că majoritatea au nevoie de informații clare referitoare la zona asta a problemei.

Și-acum să lăsăm gluma, domnu’ Raed.

Domnu’ Raed, ascultați aici la mine, că-s om bătrân, julit de fiecare minut care formează cei 42 de ani petrecuți în țara asta: fiecare zi pe care o petreceți în ochii lumii din clipa în care s-a publicat acel raport al Guvernului va fi una în care veți aduna și mai multă ură în sufletele oamenilor. Ură îndreptată împotriva dumneavoastră.

Încetați să mai fiți saltimbanc. Măcar de data asta.

Ce-ați făcut începând din seara zilei de 30 octombrie 2015, dumneavoastră și sistemul, ce le-ați făcut copiilor aceia…ei bine, asta nu mai puteți șterge. Nu veți intra vreodată în inima, sufletul și casa noastră sub altă formă decât aceea a rudelor, colegilor și prietenilor de care ne-ați forțat să ne despărțim prea devreme. Știu că vă doriți, știu că ați vrea ca pulimii ăsteia care se uită siderată la faptul că încă mai aveți forța de a deschide gura și de a minți în continuare să i se pună dintr-o dată un văl peste ochi și să vă cheme să beți o bere împreună. Să vă bată pe umăr unul ca mine, de exemplu, că nu-mi place să vorbesc pentru alții, să vă râgâie în ureche “ce onorat sunt că dumneavoastră sunteți cel care mi-a ucis șapte prieteni” și după aia să ne pupăm via Piața Endependenți după ce băgăm un ultim Brüderschaft cu perversiuni.

Era un film în care vi se spunea că nici eu, nici ceilalți nu suntem genul. Ei bine, chiar nu suntem.

Puteți însă avea parte de o plecare decentă. În plus ați rămâne cu bruma de credibilitate pe care o mai aveți și unii oameni și-ar spune, Doamne, ce cuvânt o să rostesc eu acum, că ați avea și ceva “conștiință”. Ce-i drept, ceva mai puțină decât rahatul pe care-l poartă Piedone cu el (îl știți pe Piedone, primarul de la sectorul 4, Cristian Popescu, ăla care-i de profesie vidanjă), dar conștiință. Trebuia s-o aveți din primele zile, dar trecem cu vederea, n-au conștiință nici măcar unii dintre noi, mă refer la oameni implicați direct în nenorocirea de-acolo, n-o să venim noi acum să v-o cerem imediat, nu suntem așa neînțelegători.

Plecați, domnu’ Raed. Plecați cât aveți șansa ca ura pe care o poate purta acest popor să nu ajungă la cotele la care știu că poate ajunge. Plecați până când nu veți ajunge să mai aveți loc doar prin spoturile Lay’s, explicându-ne alături de afro-americanu’ și de băiatu’ dă’ cartier cât de sănătoase sunt noile chimicale secrete din pungile alea cu mizerii.

Mai ales, domnu’ Raed, plecați câtă vreme vă mai aveți pe dumneavoastră. Și mă refer aici la un lucru pe care l-ați clădit din nimic și căruia nu-i poate fi ștearsă existența aproape providențială din clipa în care l-ați pus pe picioare. Mă refer la SMURD.

Dacă mai rămâneți îl veți face praf și pe acela.

Plecați. Acum.

Desigur, mai există o variantă. Aia în care ați devenit mult prea român și este prea târziu să mai reușiți redresarea, iar acum vă ocupați să o îngropați pe Ana la baza a ceea ce doriți să faceți, convins că numai așa vor dăinui lucrurile. Însă neînțelegând, domnu’ Raed, din mitul ăla mai nimic. Pentru că acolo nu e vorba de groapa ei existențială, ci de groapa lui.

În cazul acesta, domnu’ Arafat, tot noi suntem cei care vă putem ajuta să vă fie mai ușor: nu vă mai chinuiți, doar alegeți o groapă. Care vă place, unde vă place dumneavoastră mai mult.

Noi avem deja 64 gata săpate.

10 comments
 1. Pula mea, imi aduc aminte ca si eu faceam la fel cand eram tanar. Una-doua, ii trageam cu “pleaca! plecati! sa plece!”. Asa am zis si cu Iliescu, cu Nastase, cu Ciorbea, cu Constantinescu si era cat p-aci sa zic si cu Basescu Acum, la senectute, proaspat iluminat de pakis si femeile lor ninja, pot spune ca nu eram doar tanar, ci si prost. Puneam problema gresit, bo$$ultane si, pana la urma, am inteles. E asa, ca si cum s-ar duce un roacher de-ala infect, un satanist paduchios, la un concert de manele. Solutia nu-i sa plece toti manelistii de-acolo. Solutia e sa plece roacheru’. Asa ca atunci cand mi-a luat-o inainte Basescu si-a zis sa plece ITistii, io unu’ l-am ascultat, ca prea nu asculta nimeni muzica satanica in juru’ meu.

  Altfel, astept continuarea, in vreo douaj’ de ani. Un text de-ala de pensionar apocaliptic care – daca se poate – sa se incheie cu “am platit 40 de ani taxe pentru un popor de idioti”. Personal, sper sa-l citesc pe terasa – am ginit una epica in Tenerife, #doamneajuta

  • Taxe oricum plătesc pentru un popor de idioți. Din care fac și eu parte. Nu sunt sigur că și din idioți, mai am de reflectat pe tema asta, dar din popor clar :))
   Trecând de asta, nimic nu este pierdut, totul se transformă :))

 2. Acum Piedone candideaza din nou. Moment in care intelege si toanta asta de ce trebuie taiat porcu’ de Ignat… ca sa nu candideze in primavara la primarie.

  In curand vom avea stirea despre noul club deschis de Anastasescu, Gancea si Mincu pentru ca si ei merita o sansa sa demonstreze… ce motiv penibil a bagat Piedone, ca asta nu mai tin minte?

  • Club care să se cheme…Colectiv, în amintirea dramei care nu mai trebuie să se repete, desigur.
   Cât despre motiv, cui mai pasă sau cine să mai țină minte așa ceva?

  • Toată lumea și-a luat și-și va lua iar și iar o pulă peste bot.
   Partea proastă este că ok, muia ca muia, dar pula a început să fie nespălată.
   Vine Mai. Cu puțin noroc…plec dracului de aici.
   Mă fut în ei de oameni. Țara, săraca, nu are nici o vină.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.