Django unchained (2012)

Django Unchained este un Tarantino. Şi din acest punct de vedere este foarte greu de discutat despre el. Filmele lui Tarantino generează doar două păreri: le placi sau nu le placi.

Desigur, ca orice film al său, are momentele sale serioase şi momentele când nebunul îşi dă-n petec. Unul dintre cele mai savurate a fost acela când s-a apucat să facă mişto de KKK. Eram pe jos, deşi cu numai două clipe înainte treaba era destul de serioasă. Dar aşa face Quentin, trece de la una la alta.

Filmările dispun, aşa cum era de aşteptat, de suficient sânge. Desigur, în stilul lui, acesta sare peste tot, din toţi.

Scenariul este desenat acceptabil. Are clipe în care devine perfect veridic, dar are momente când îţi vine să dai cu el de pământ, pentru că distruge tot ce a construit până atunci. Este drept, la fel de caracteristic pentru Tarantino. Desigur, imediat ce distruge se apucă din nou de construit.

Leonardo DiCaprio nu mi-a plăcut. Nu-l prinde deloc rolul. Pe Jamie Foxx îl prinde în reprize, se vede că nu este obişnuit să joace la nivelul ăsta.

În schimb, filmul trăieşte din plin prin Christoph Waltz şi, chiar dacă filmul ar fi mai prost decât cel mai prost film românesc, v-aş spune să vă uitaţi la el pentru ceea ce reuşeşte Waltz acolo. Nu există cuvinte care să-i descrie interpretarea şi nici nu vreau să le rostesc, pentru că nu le cunosc. Practic, pe umerii săi stă tot acest film, a cărui notă pe IMDB este mai mare decât ar merita pelicula, dar mult mai mică decât ar merita Waltz.

Aşadar, la film. Şi cu ochii pe Waltz, fiecare lucru pe care-l face în Django Unchained este de urmărit atent.

 

IMDB

14 comments
 1. Problema este ca Waltz are acelasi rol ca si in IB

  e ca si cand ai zice ca in IB Waltz a fost o ciorbitza de vacutza, iar in DU a fost ciorbita de porculetz, la un restaurant romanesc.
  Aceeasi baza, doar carnitza din alt vasutz

  • Joacă aproximativ în acelaşi registru, da. Deşi aici mi se pare mult mai rafinat decât în IB, e mult mai complex în trăiri şi modul în care şi le exhibă 🙂 În plus, aici este aproape singur, în timp ce acolo mai erau şi alţii pe lângă el, aşa că poate fi urmărit mult mai bine.

 2. Hmm…
  Mie Waltz mi s-a parut unidimensional in filmul asta, desi pot sa spun ca moartea lui a fost exceptionala si l-a absolvit de vina de a fi prea banal in unele locuri. 🙂
  Jamie Foxx mi s-a parut credibil in ipostaza de taciturn etern indragostit “4life” de Hildi si desi la prima vedere parea stangaci in rolul lui Django, am ajuns la concluzia ca acela era Django. Un copil mare, usor timid si fara prea multe cunostinte, evident stangaci si cu vise prea marete pentru puterile sale curente.
  Leo nu ma impresioneaza, indiferent ce-ar face, dar pot spune ca am zambit pe sub presupusa-mi mustata, cand i-am vazut dintii stricati. 😀
  Am facut si eu un review la chestia asta acum mult timp, dar review-ul tau ma face sa vreau sa-l vad a 3-a oara. 🙂
  I will forever be a Tarantino fan.

  • După cum am spus, Tarantino nu poate fi decât iubit sau nu. Altă cale nu va fi :))
   Foxx m-a lăsat, în unele locuri, chiar mai rece decât m-a lăsat Caprio. Mneah, poate că nu am fost eu suficient de atent la el, fiind prins să mă uit la Waltz :)) Oricum, Caprio a fost la fel de credibil ca ăia de cântă prin metrou că au patru mame şi cinci taţi :))

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.