Din drum #99

DragonForce – Extreme Power Metal (2019)

Power metal. Extreme power metal, zic ei și au dreptate. Extrem de prost. Cam ca orice mi-a picat în materie de power metal pe mână. Probabil că am să zic a mia oară, mi se pare că genul ăsta este mort și pe cuvânt dacă pricep de ce mai este practicat, mai ales când este practicat peste idei. Slab album, plicticos, lipsit de idei, treceți pe este el fără probleme, nu o să vă pară rău.

Excalion – Emotions (2019)

Alt album de power, de data asta sosind din Finlanda. Și trebuie spus de la început că este mult mai bun decât cel semnat de cei de mai sus. Are ceva vână, are ritm, are niște idei, de fapt aș spune că nici nu este power curat, are ceva filon hard și heavy și probabil că de asta este și ascultabil. Eu recomand o ascultare, nu cred că strică, e un album care merită puțină atenție.

Steel Panther – Heavy Metal Rules (2019)

Prima dată când asculți un Steel Panther nou te pregătești de râs. Versurile alea, ironia la adresa hair metalului, toate astea te fac să râzi. Trecând de asta trebuie spus că băieții nu iartă muzica și, drept urmare, nici de data asta nu o fac. Este un Steel Panther poate chiar un pic mai dur ca de obicei și este un album excelent. Nu-l ratați, e tare păcat. Mie personal mi-a plăcut de mamă-mamă.

Wednesday 13 – Necrophaze (2019)

Nu știu ce am ascultat de la americanii ăștia, dar nu este deloc rău. Ceva hard, ceva heavy, ceva metal, cam treburile astea le găsești prin albumul lor. Album pe care de altfel îl consider bun și de ascultat. Bine realizat, cu ceva inventivitate, cu coi, forță, execuție, alea-alea. Nu este perfect, nu este extraordinar, este doar un album peste care nu trebuie trecut fără să fie ascultat.

Age Of Reflection – A New Dawn (2019)

Excelent album de hard-rock cu ceva accente heavy, provenit de la o trupă din Suedia. E albumul ăla la care nu te așteptai, dar uite-l. Multe lucruri de ascultat pe el, multe influențe, merge inclusiv de AOR și FM, e ce trebuie să fie. Băieții se descurcă de mamă-mamă, îmi place să aud că se mai întâmplă lucruri din astea. Recomandat din toate punctele de vedere, să știți. Nu scăpați.

2 comments
  1. Primul îl ascultasem înainte…din păcate 😉 Celelalte, chiar bunicele. Tocmai îl ascult pe al doilea din listă, că el ramasese. Merci! 😉

    • Mai am ceva pus deoparte, mai vin… timp să am. A mai rămas weekendul, cam în ăsta mai pot scrie, în restul timpului sunt cam fără de energie. Dar clar, nu abandonez rubrica, nu se poate așa ceva 🙂

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.