Din drum #93

Year Of The Goat – Novis Orbis Terrarum Ordinis (2019)

Hard cu ceva heavy, cu ceva doom și poate chiar cu câte ceva psihedelic sau progresiv. Nimic să sară calul, nimic să te facă să dispui de o epifanie muzicală. Trupa nu zice neapărat rău, însă albumul pe care-l reușește e departe de a impresiona. El trece, propune câte ceva, dar se stinge la final. Nu recomand, devine rapid repetitiv și plicticos, păcat, că promitea.

Firstbourne – Pick up the Torch (2019)

Heavy metal cu voce feminină, sosind tocmai din State. Nimic deosebit nici la acest album. Nu mi-am dat seama ce vrea și de ce, până unde vrea și, mai ales, când are de gând să nu mai vrea. Plicticos, aproape teribil de plicticos, vocea devine repede agasantă, pe scurt eu aș spune că nu este nici o pierdere dacă nu treceți cu urechea peste el. Ba din contră, vă faceți un bine.

Sleeping With Sirens – How It Feels To Be Lost (2019)

Eu zic că e un album de alternativ, dar aș spune că este combinat și cu o mizerie din aia cu core în spate, ceva post-hardcore sau pe aproape. O consider o porcărie cum rar mi-a fost dat să ascult, dar la asta mă așteptam cumva, pe zona asta modernă slabe șanse să dai de ceva decent. Evitați cu orice preț, nu merită să vă rupeți nervii, albumul ăsta este aproape inexistent, ca să zic așa.

Ezkaton – Sheen And Misery (2019)

Ucraineni, nene, cu ceva black metal atmosferic, extrem de depresiv aș spune eu. Operă de artă mi s-a părut. Absolut delicios, îl ascultam și zâmbeam deși ce-i pe el nu-i de zâmbit. Tot ce e acolo este bine de tot, de la compoziție la realizare, de la tehnică la abordare. Eu personal aș spune să nu-l ratați, este cu totul deosebit și merită o ascultare. Ba chiar mai multe.

Acheronian Scar – Gate Into The Abyss (2019)

Un fel de death-metal combinat cu unele elemente simfonice, provenind din Elveția. Știți cum este, nu tot ce vine din Elveția trebuie să fie bun și albumul ăsta se înscrie perfect în zona de care vorbesc. O pierdere de timp, cel puțin eu așa o consider, nimic să mă miște, nimic să mă dea pe spate, nimic să sar în sus. A trecut și asta este. Nu recomand, realizarea este slabă rău de tot.

2 comments
  1. Ezkaton par direct inspirați de Behemoth, doar că albumul lor sună nițem mai bine decât sursa de inspirație. Făinuț, într-adevăr 🙂

    • E simpatic foc și da, clar sună mai bine ca Behemoth. De altfel Behemoth au ridicat un pic piciorul de pe accelerație cu ultimul album, nu e deosebit. Bine, sunt ei, dar e cam același lucru și la o viteză mai mică.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.