Din drum #83

Twilight Force – Dawn of the Dragonstar (2019)

Cred că-n ritmul ăsta o să ajung să evit tot ce este catalogat ca power. Un alt album slab, plictisitor până la disperare, repetitiv și cu dorința neapărată de a se dovedi epic. Bine, cumva astea-s apucăturile genului, dar ca să faci așa ceva mai trebuie să ai și cum, cu cine și de ce. Și ăștia nici să demonstreze de ce nu sunt capabili. Pe scurt, nu recomand, este o sinistroșenie de evitat.

Picture – Wings (2019)

Un album de hard-rock provenit de la niște olandezi, ceva ce vrea să ne aducă aminte de epoca de aur a genului, când acesta se combina cu elemente progresive și pe alocuri, în funcție de consum, cu chestii mai psihedelice. Nu pot să spun că este un album prost, dar nu m-a dat pe spate. Oricum, cred că merită o ascultare, sunt ceva lucruri bune de găsit pe-acolo, nu e chiar de aruncat.

Painkiller – Resurrection (2019)

O trupă elvețiană de heavy-metal care-și trage seva exact din ceea ce spune numele ei. Numai că de la Judas Priest la Painkiller (trupa’, nu albumu’) este cale lungă și asta nu se bate așa de ușor. Prin urmare, o tentativă de copiere care eșuează penibil pentru că Painkiller nu au nimic din ce le trebuie. Ceva ce trebuie evitat, ba aș spune că trebuie neapărat sancționat prin uitare. E păcat că există, pe bune.

Fretless – Damnation (2019)

Hard-rock de prin Suedia și trebuie să recunosc că nu le iese deloc. O lălăială searbădă de la cap la coadă, o mare lipsă de inventivitate, producția nefiind nici ea ceva cu care să se laude. O trupă care nu este slabă deloc, se vede că putea mai mult, dar care atât a reușit pe acest disc. Sper să treacă neobservat, nu merită atenția, prin urmare nu-l recomand nici eu.

Devourment – Obscene Majesty (2019)

Death-metal din SUA, ba aș putea spune că este vorba chiar de către un brutal death-metal. Ce-i de zis despre el în afara faptului că tocește acul dacă-l ascultați pe vinyl? Păi cam nimic, că am spus tot. E nebunie ce-i acolo, agresivitatea cu care se mișcă trupa asta este de apreciat, mai ales că păstrează și un filon melodic greu de intuit sau așteptat. Eu zic că o ascultare nu strică, deloc-deloc 🙂

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: