Din drum #70

Kairos – Queen Of The Hill (2019)

Kairos este cumva o formație de heavy care vine tocmai din Suedia. Mno, zic că este cumva de heavy pentru că pe acolo am detectat și niște power. Și cred că asta strică, nu știu bine ce să aleagă să cânte. Albumul, per ansamblu, nu este deloc rău dar suferă exact din cauza asta, băieții nu se decid bine ce să bage și se vede că nu stăpânesc nici unul dintre cele două stiluri. Asta este, csf, ncsf, uneori e mai greu decât pare. Nu recomand.

Hollow Haze – Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas (2019)

Ce avem noi aici este Italia și o combinație ciudată între heavy, hard și, pe alocuri, progresiv. Mă rog, nu chiar ciudată, mai prestează și alții struțocămile de gen. Ei bine, un album deloc rău. Un album care vine cu ceva idei, unele decente, un album care vine cu coaie, adică se cântă și cu nerv, nu doar cu blazarea aia specifică genului, un album care-I mai bun decât multe altele pe zona lui. Sau na, poate că m-a prins pe mine când trebuia să facă asta. Recomand, merită o ascultare. Nu mai multe, dar una e bună 🙂

Hex Vortices – Revival Fires (2019)

Destul de supărați băieții ăștia din Statele Unite ale Suei, dar în majoritate supărați cam degeaba. Nimic nou, nimic să atragă, realizarea nu este fantastică, interpretarea nu este de top, nimic de acolo nu este făcut să zici că na, ai ascultat ceva bun. Nu este un album chiar rău, ar fi greu să spun că-I vai de mama lui, dar nici nu aș spune că merită atenția, este doar un alt produs discografic pierdut între toate celelalte. Nu-l recomand, chiar nu fac asta, mi-e peste mână să vă pun să vă chinuiți.

Gyze – Asian Chaos (2019)

Naiba știe ce cântă japonezii ăștia aici. Mixează multe stiluri, aș spune că avem power, speed, death, plus ceva melodic de se așează peste tot. Well, nu chair cel mai prost album ascultat vreodată, dar departe de ceea ce trebuie să fie. Pe alocuri plictisitor, pe alocuri repetitiv, pe alocuri cu o voce de nu se potrivește pe ceea ce cântă, cam despre asta este vorba în acest produs discografic. Un fel de șaorma cu de toate care eșuează să impresioneze. Na, mai trebuie ceva sos și pe ăla nu-l are chiar toată lumea…

Mind Key – MK III – Aliens in Wonderland (2019)

Pe scurt, ceva hard-rock combinat cu un pic de progresiv, chestie venind din Italia. Mno, deloc impresionat de ceea ce am ascultat acolo. Au ceva idei, au ceva realizare, se gândesc ei la ceva, dar la final albumul ăsta este mort, este de uitat la modul serios. Păcat, se putea mai bine, trupa are ceva capacitate de a face mai mult, numai că de data asta doar atât a putut. Nu-l recomand, doar că nici nu spun că nu poate fi ascultat, are ceva pe acolo care ar merita să treceți peste el.

Ribspreader – Crawl And Slither (2019)

Thrash-death metal sosit din Suedia. Ei bine, un album tare prost. Toate piesele seamănă una cu alta, habar nu ai când începi și când termini, realizarea e cel puțin discutabilă, inventivitatea lipsește, agresivitatea genului cu atât mai mult. Nu-mi dau seama ce-au vrut suedezii cu albumul ăsta, dar au greșit tare mult cu el. Nu recomand, ca de obicei, nici dacă sunt rugat, discul este absolut nul, nul de la cap la coadă.

Empyreal – My Own Living Hell (2019)

Germania și un fel thrash/black/death metal. Nu este chiar rău, dar și albumul acesta suferă din motive de predecesori. Adică orice au făcut ei pe el, există-n altă parte. Și na, nu au nici forța, nici inventivitatea, nici capacitatea de a atrage a celorlalți. Un album care nu este neapărat rău, dar care a mai existat, sosit din partea altor zeci de trupe. Nu este de dat deoparte, dar este departe de a fi de ascultat. Pierdere de timp. Nu recomand. Nope, deloc-deloc.

Disrupted – The Procrastination Of Being (2019)

Mexicani, ceva death combinat cu black, combinat chiar și cu thrash. Am spus mereu, doar de aici mai pot veni albume valide pe zona asta, sunt cam singurii care păstrează ura necesară pentru așa ceva. Albumul nu este cea mai bună treabă ascultată, dar face fără probleme față la ceea ce vrea el să propună, deci îl recomand. Cumva, că dacă nu sunteți pe zona asta este inutil să vă apucați de el. Altfel, băieții livrează ce trebuie pe zona asta, chiar dacă sunt departe de a fi perfecți.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.