Din drum #61

Tyrmfar – Renewal Through Purification (2019)

Albumul ăsta vine de pe tărâmurile alea unde, știți voi, vaca mov face direct ciocolată sau ceva. Melodic death metal zic ei că bagă acolo și aș spune că-s de acord în proporție de 90%. Mno, ce să zic, agresivitate la tonă provenind dintr-o țară mereu neutră, multă supărare provenind dintr-o țară fără mari probleme când vine vorba de nivel de trai, aproape că ai crede că așa ceva nu există și nu are de ce să existe. Mă, există. Și nu este chiar rău, trebuie să spun că mi-a cam plăcut ce am auzit și că aș băga și a doua oară chestia asta, mai ales pentru vecini, puțină cultură muzicală nu le strică.

Consumed By Vultures – Pseudobiblion (2019)

Altă chestie sosită din țara vacii mov, lol. De data asta însă nu mai sunt așa de încântat. Ce se cântă acolo e pe undeva pe zona de death brutal, însă este departe de a fi ce trebuie să fie. Nu pentru că este foarte brutal, nu pentru că nu ar fi foarte brutal. Ci pentru că lipsește acel element care să te facă să spui că ai ascultat ceva care să merite amintit. Inventivitate 0, execuția hai să spunem că ar sta mai bine, la atractivitate nici 0 nu pot da, fiecare piesă seamănă cu cealaltă, așa că nu are ce să te atragă, e genul ăla de album care nu pricepi de ce începe și nu știi unde și de ce se termină. Nu recomand.

Gôr Mörgûl – Elohim (2019)

Șmecherie black/death de prin Italia. Cum ar veni, a sărit pizza din ei, nene! Și ca să rămânem aici: albumul ăsta este o quattro formaggi făcută direct cu ketchup. Și nu se face așa. Pizza aia se face fără și se servește cu sos roșu și sos alb, la alegere. Așa este și albumul ăsta. L-au servit cum nu trebuie. E prea încărcat. E prea roșu. E prea plin de spume și clăbuci. E prea plin de orice, în condițiile în care sunt albume mult mai bune decât ăsta, făcute cu cap, făcute așa cum trebuie. Agresiv, în viteză, în mare viteză, cam astea sunt calitățile acestui album. În rest nu l-aș recomanda nici dacă sunt rugat sau plătit.

Big Iron D – Madness (2019)

Un fel de hard, un fel de heavy, un fel de nici ei nu știu bine ce vor. Trupă rusească, pare-se că știu bine cum să pună lucrurile pe picioare. Bine legat, bine interpretat, bine făcut, vocea însă enervează amarnic, nu-mi dau seama de ce ai merge cu voce de femeie pe un asemenea gen. Refăcut cu voce de care trebuie, albumul ăsta ar fi belea. Nu, nu sunt misogin, dar tipa aia habar nu are ce face acolo și nici nu cred că va pricepe vreodată. Păcat, face mișto de album, de altfel decent. So, ascultați-l, dar pregătiți-vă să fiți asasinați de vocaliță, un fel de Aura și mai dăunătoare decât este a noastră. Păcat. Mare păcat.

Lyken21 – Cyclical Insight (2019)

Metal. Din Statele Unite ale Suei. Metal slab. Tare slab. Practic, oamenii ăștia nu știu foarte bine ce vor să cânte sau mă rog, nu cunosc foarte bine genul pe care s-au băgat. Nu este rău, rezistă la o ascultare, dar după aia este un alt album despre care nici nu veți știți că l-ați ascultat vreodată. Vorbesc serios. Și culmea, capacități au. Se vede clar că trupa are potențial, dar se încurcă în șabloane, în ce cere genul, în alte mizerii pe zona asta. Chiar merită o ascultare, este departe de a fi rău, dar este și departe de a fi bun. Poate data viitoare. Poate dacă se prind. Poate… 🙂

Arides – Sur Les Terres Oubliées (2019)

Black metal din Franța. Hmmm. Bine legate lucrurile acolo. Atrmosferice. Pe bune, chiar așa. Mișto făcute, francezii au știut întotdeauna să facă treburile astea în așa fel încât să fie rotunde, arhitectura lor muzicală este mereu completă, acoperită. Din punctul ăsta de vedere acest album excelează. Nene, e bine de tot. Ca teme, ca inventivitate, ca orice altceva… na, poate că are de suferit. Dar tehnic este bine, bine de tot, extrem de bine de tot pus la punct. Tot ce trebuie este acolo unde trebuie, chiar dacă vi se pare cunoscut. Piesă de artă în materie de aranjament, vorbesc serios. Franța, nene. Ascultați. Merită.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.