Din drum #49

Paul Gilbert – Behold electric guitar (2019)

Am doar cuvinte de la excelent în sus pentru albumul ăsta și, desigur, și pentru băiatul ăsta. Dacă la Mr. Big nu m-a atras mai deloc și oricum la trupa aia nu e cine știe ce făcut, pe zona de solo Paul Gilbert ne arată că este sculă. Și ce sculă, nene! Absolut demențial disc, de neratat zic eu, un disc care trece prin multe genuri și stiluri, așa cum șade bine unui chitarist de concepție. Preferata mea este Every snare drum și asta pentru că, știți deja, am un suflet bun și o inimă caldă. Mno, puneți mâna și ascultați, merită din plin, băiatul e măiastru.

October Tide – In splendor below (2019)

Pe scurt, October Tide a fost un side project pus pe picioare de doi oameni de la Katatonia, vocalistu’ Jonas Renkse și chitaristu’ Fred Norman. Fred mai este și acum pe aici, Jonas nu prea. Acum, despre album nu sunt multe de spus. La prima vedere nu mi s-a părut deloc rău, deși nici nu sar în sus de bucurie că-l aud. Pe alocuri este puțin repetitiv, pe alocuri este puțin anost, o singură ascultare cred că este suficientă, desigur, dacă sunteți capabili să reușiți până la capăt. Din punctul meu de vedere este ceva în zona genului, dar departe de a impresiona, poate fi trecut cu vederea.

Saint Vitus – Saint Vitus (2019)

First of all, nici nu mai știu ce an era când ascultam Saint Vitus la modul extins. Second of all, acest album din 2019 poartă același nume purtat și de albumul lor de debut, care vine din 1984. Foarte inteligent, nimic de reproșat, lol. Despre album, eu spun că este departe de ceea ce oferea trupa asta pe vremuri și că dacă vine vorba… prefer albumul cu același nume din 1984, nu pe ăsta din 2019. Pe scurt, o încercare de a mai aduce puțin în atenție vremurile trecute, doar că acelea s-au cam ascuns și nu prea mai au cum să iasă la suprafață. Trist pentru ceea ce a fost Saint Vitus. Trist rău. Recomand strict ca istorie și doar celor care știu cu ce se mânca trupa asta pe vremuri.

Savage Messiah – Demons (2019)

Power metal sau heavy metal, cert este că pe britanicii ăștia i-am ascultat strict pentru tonele de trupe bune alături de care au cântat prin diferite locuri. Vorba aia, cândva au fost trupa de deschidere pentru Overkill. Un album slab, aflat la limita dintre genurile pomenite și interpretarea lor modernă, o chestie din care ar fi putut ieși ceva, doar că nu s-a putut de data asta și nici nu sunt curios dacă le-a ieșit treaba în trecut. Eu nu m-am omorât după el, dar dacă-l ascultați poate găsiți voi altceva mai bun pe el. Sau din el. Sau ceva. Până atunci eu personal nu recomand.

Dark Messiah – Echoes of war (2019)

Sincer să fiu și prin pronia cerească, albumul ăsta mi-a plăcut. Este agresiv, este basic, este ce trebuie să fie. Duduie căștile, sar de pe urechi, urlă inimioara, se sperie pensionarii din autobuz în cazul în care ai căști din alea de rahat, alea din care se aude totul până la șofer. So, agresivitate la maximum, groh-groh din ăla să fie pentru serile în care ai nevoie de așa ceva și o formație cu care de-abia am făcut cunoștință, recunosc, dar promit să mai țin aproape la ea. Eu zic na, merită o tură de asta de agresivitate, mai ales dacă sunteți din ăia cu alegeri, cu din astea :)

Rammstein – Rammstein (2019)

Extrem de diluat, așa mi s-a părut acest nou album al nemților. Și consider că principala sa calitate este că a fost scos la 10 ani după anteriorul, lucru care normal că aduce toată lumea alături de el. Mie personal nu mi-a spus nimic special, nu mai este nici Rammstein de pe vremuri, parcă este ceva doar ca să fie, dar na, fanii sunt sigur că vor fi încântați. Se vede cu ochiuil liber că este ceva ce nu mai funcționează acolo, sunt niște legături care nu mai există, inventivitatea a dispărut și ea, dar asta nu înseamnă că Rammstein nu merită o ascultare. Am văzut cu coada ochiului că a luat note mari… hai să fim serioși, nu vă așteptați la cine știe ce de la el.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: