Din drum #39

Daniel Eliseev Project – Night shadow (2018)

Am avut o bănuială când am dat albumul ăsta jos. Și bănuiala a fost întemeiată. Daniel Eliseev este un bulgar care se ocupă de progresiv, iar Night shadow este primul album solo al proiectului său. Și este un album absolut fantastic, un album la care nu m-am așteptat, un album care stă fără probleme alături de orice realizare vestică în materie de gen muzical. Aduce a Genesis, King Crimson, Porcupine Tree și multe altele, este incredibil ce-i acolo! Nu am nimic să-i reproșez, este pur și simplu fantastic, curge incredibil de bine, este extrem de curat realizat, iar producția este de top. Este ceva ce ne face să ne dăm seama cât de mult suntem în urmă cu muzica și la ce prostii sinistre continuăm să ne închinăm în țara asta de 2 lei. Puneți mâna pe el și ascultați-l, nu este de scăpat, băiatul e rupere. Sculă, ce mai!

Dynazty – Firesign (2018)

Dynazty este o formație suedeză de melodic power metal de existența căreia eram ceva mai puțin avizat. Însă am primit o piesă de pe noul lor album și am zis să văd cam ce au de spus băieții ăștia. Și am terminat mirându-mă din nou de capacitatea zonei ăleia de a ne da piese și trupe. Albumul, spun asta cu mâna pe inimă, este excelent, un album concentrat pe forță și melodie, și ambele le ies de minune. E comparabil cu Nightwish, sunt multe piese pe care parcă o văd pe Tarja, parcă-i făcut pentru ea. Curge excelent cap-coadă și produce o impresie pozitivă de la prima linie melodică pe care o are. Îl recomand din tot sufletul, zic să puneți mâna să-l ascultați, e al dracului de bine făcut.

Doro – Classic diamonds ft. Classic Night Orchestra (2018)

Al nouălea album de studio al germancei, dacă nu mă înșel. Un album care vine cu versiuni acustice sau arajamente simfonice ale unor piese cunoscute, cu un cover dar și cu piese noi. De majoritatea muzicii se ocupă cei de la Classic Night Orchestra, o adunătură de muzicieni tineri cu care Doro a fost deja în turneu. Oricât îmi este de greu să spun asta, albumul este excelent, este făcut ca la carte iar Doro pare a se simți bine în dispoziția asta mai aparte. Pe cover, Breaking the law al celor de la Judas Priest, avem parte de un duet cu Udo iar ca muzicieni adiționali dăm de nume cum ar fi Kai Hansen sau Oliver Palotai. Pe lângă faptul că este un album bun, Classic diamonds ne mai spune încă o dată și cât de penibilă este o anumită specie de maimuță de pe anumite meleaguri când se tot chinuie să o imite pe Doro. Pe scurt, nu-l ratați, garantez că aveți ce asculta.

Whitesnake – Unzipped (2018)

Ce este discul ăsta? Păi o colecție de chestii acustice, majoritatea lor rarități. Și bonus, discul al doilea este minunatul Starkers in Tokyo, un concert de clasă la care Coverdale a fost însoțit pe scenă doar de către Adrian Vandenberg, chitaristul său la acea vreme. Veți asculta variante deosebite ale unor piese, veți asculta treburi de prin sesiunile de repetiții, treburi care ies bine de tot, veți asculta multe lucruri bune pe parcursul celor cinci CD-uri care compun colecția. Este o colecție care ne spune din nou, deși nu mai era cazul, cât de mare este David Coverdale, cât de mult a însemnat pentru rock și ce rol are Whitesnake în toată ecuația asta de ani de sunete. De neratat, omul este imens. Și sper să reușesc să-l revăd, mama ei de treabă, că ne-am tot ratat. Poate, cine știe, vine în Barba Negra… :)

Queen – Bohemian rhapsody soundtrack (2018)

Coloana sonoră a filmului pe care probabil îl vor vedea și cei care nu au avut vreodată vreo legătură cu trupa și spiritul ei este una pe care aș considera-o solidă. Sunt câteva lucruri pe care le-aș fi aruncat acolo, doar că-n clipa când vine vorba de Queen este greu să faci o alegere. Practic, eu consider că Queen este cea mai grea formație pentru a face un best of sau orice de genul acesta, mai ales prin prisma faptului că piesele lor mai puțin cunoscute sunt la fel de bune sau uneori chiar mai bune decât cele care sunt pe gustul publicului larg. Una peste alta, cine nu a văzut filmul și mai ales cine nu are legătură cu trupa asta se poate duce liniștit la film, are ce să asculte, are de ce să fie fan Queen de mic. Ceilalți… știți despre ce este vorba.

Comments 2

  • Ma intreb daca mai e cineva cu care Doro n-a colaborat inca. Lista ei de colaborari e… wow, wow, wow!

    Dynazty. Da. Eu am aflat de ei cand m-am impiedicat acum vreun an si ceva de The Human Paradox (despre care am si scris atunci) de pe precedentul album, Titanic Mass. Firesign e si e excelent. Copiii astia sunt pusi pe lucruri mari.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: