Din drum #31

Michael Romeo – War of the worlds, pt. 1 (2018)

Ei bine, da, albumul de față este inspirat din volumul cu același nume semnat, în 1898, de către H.G. Wells. Iar Romeo, așa cum știți, este unul dintre fondatorii trupei Symphony X. Ce iese de aici? Iese un album pe care-l consider excelent, ceva la limita dintre heavy, power și progresiv, pe cel puțin una dintre piese cu niște DNB din ăla de pastilați, dar făcut cum trebuie, nene. O mică bijuterie care m-a surprins, sunt la curent cu munca solo a lui Romeo și nimic de până acum nu anunța albumul acesta. Dar iată că el este aici și chiar merită ascultat. Pe deasupra avem la voce un Rick Castellano de zile mari, vocalist pe care recunosc că nu-mi dau seama de unde să-l iau și nici internetul nu m-a ajutat prea mult. Mno, cuvântul de final este că m-a bucurat tare mult și că pun albumul pe player, să am ce asculta în autobuz, e din genul realizărilor care încap în folderul meu cu albume care trebuie să fie mereu cu mine, așa de tare m-a impresionat.

Primal Fear – Apocalypse (2018)

Băi, deloc un album rău. Chiar am rămas bucuros că unele piese spun ceva, pentru că ultimele lor două produse discografice m-au lăsat cam rece. Nu este un album de la care să sărim în sus, dar este ceva corect și curat pe zona aia, mai corect și mai curat decât reușesc să facă multe alte trupe. Supernova este preferata mea. Prin anumite zone poate veți sesiza că anumite lucruri sunt la fel, mno, aici intervine genul, cu ăsta nu ai ce să faci mai mult. Nu este un album pe care să-l reții, dar este un album pe care să-l asculți pentru că merită să știi că este. Așa că-l recomand măcar pentru o ascultare, oamenii au reușit să facă un album decent de power, ceea ce este al dracului de greu.

Buddy Guy – The blues is alive and well (2018)

Acest tânăr talent demonstrează încă o dată că blues-ul este pe mâni bune și că generația de mâine este aici, gata să ducă lucrurile mai departe. Lăsând gluma, Buddy Guy reușește din nou un album excelent, unul care vorbește exact despre ce spune și titlul. Partea negativă este că după oameni ca el chiar nu știu cine mai vine. Da, avem Bonamassa, este într-o formă extraordinară de ceva ani, dar habar nu am cât o mai poate ține așa, mai ales că nu este din garda asta veche, obișnuită cu unele lucruri, privațiuni și alte chestii conexe care hrănesc un caracter. Albumul nu trebuie ratat, poate că pentru unii va avea și părți mai puțin inspirate, eu însă le-am găsit pe toate ca făcând parte exact de unde trebuie să facă parte. Puneți mâna pe el, zic.

Deicide – Overtures of blasphemy (2018)

Hmmm, nici nu credeam că o să mai văd un Deicide pe piață, dar iată că el este aici, gata să ne spună că trupa mai vrea să trăiască. După ce l-am ascultat am să continui să spun că Scars of the crucifix, de prin 2004, este ultima chestie cu adevărat tare pe care au reușit să o scoată. Desigur, albumul abundă de stilul cu care ne-a obișnuit trupa, însă parcă a pierdut imens la capitolul inventivitate. Și nici cu agresivitatea nu stă chiar bine, dar aici treburile nu sunt chiar așa de grave. Pe scurt, un death-metal a la Deicide semnat chiar de Deicide, ascultabil și cu zone excelente, dar departe de ceea ce consider eu a fi vârful pe care-l poate da trupa asta. Vârf de care nu se apropie nici măcar la jumătate.

Dragonlord – Dominion (2018)

Trupa asta a pornit ca un proiect black metal al lui Eric Peterson și Steve DiGiorgio de la Testament și Steve Smyth de la Nevermore. Doar Eric mai este în ea la ora actuală, continuând probabil să exploreze ceea ce nu poate explora cu Testament. Ce a ieșit din acest album este un black extrem de abordabil, aș spune chiar melodic, numai bun de fredonat în drum spre serviciu. La naiba, în unele locuri nici nu sună a black 🙂 Sunt 13 ani de la anteriorul produs discografic și am rămas tare mirat să văd că Peterson mai scoate trupa asta la iveală. Pentru blackerii hard probabil că va fi o jucărie albumul ăsta, dar eu zic că merită să-i dați o ascultare, are chestii bune pe-acolo. Plus că merită încercat numai și așa, de amorul muzicii.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: