Din drum #28

Ghost – Prequelle (2018)

Pe băieții ăștia îi placi sau nu. Trebuie să recunosc, Rats mi-a plăcut de mamă-mamă și-am sperat că tot albumul este pe undeva pe acolo. Nu este. Dar asta, în cazul lor, înseamnă altceva decât în alte cazuri. Instrumental trupa asta se prezintă foarte bine și se descurcă de minune să ne și arate ce poate. Unde suferă este la capitolul inventivitate, dar nu sunt sigur că au dorit neapărat să fie inventivi. Una peste alta este vorba de un album care nu dezamăgește, dar nici nu te face să sari în sus de bucurie. Nimic genial, genialii nu prea mai compun sau compun greu. Însă este un produs discografic decent, cu mai multe calități decât defecte, care ne arată că orice s-ar spune despre ei… Ghost sunt de luat în seamă. A, era să uit: îmi place la nebunie Rats 🙂

Crossing Eternity – The rising world (2018)

Pe cât de entuziasmat am fost când am ascultat una dintre piese, pe atât de dezamăgit am fost când am ascultat tot albumul. Și am făcut eforturi imense să-l ascult, căci m-a terminat cam după patru piese. Mno, pe scurt. Ghost of the storm este cea mai bună piesă de pe acest album. Cu ea mai seamănă câteva, nici nu am mai stat să mai număr câte. Albumul este extrem de repetitiv, plictisitor, lipsit de orice zvâc. Sunt clipe când nici nu știi de ce nu oprești ce asculți. Manu Savu este dat naibii, a fost de altfel mereu, dar în afară de solo-uri nu avem ce ramarca și aș spune că nici acolo nu s-a descurcat perfect. Bine, este vina albumului, sper să nu fi scris singur la el. The rising world ar fi de ascultat pentru că auzi mai rar asemenea sonorități pe aici și trebuie să știi că se fac, altfel eu nu aș pune mâna pe el. Păcat, speram multe de la el. Rămân, așa cum am zis, cu Ghost in the storm.

Foreigner – Foreigner with the 21st Century Symphonic Orchestra and Chorus (2018)

Asta este o bijuterie muzicală cum rar mai găsești în ziua de azi. Nu are cu ce să te surprindă, probabil că puțini sunt cei care nu cunosc piesele Foreigner, dar este executată cu o asemenea atenție și cu o asemenea dragoste pentru muzică încât te lasă absolut blocat. Aici se face din nou diferența dintre trupele care arată că-și continuă activitatea nu doar pentru bani, ci și pentru că asta iubesc să facă, asta sunt ele de fapt, o adunătură de oameni care fără muzică nu pot trăi. Este un album care vorbește despre vremuri care au fost și nu vor mai fi, despre muzică așa cum nu se va mai face și despre un talent uimitor de a îmbina lucrurile și de a le face să strălucească după atâția ani de existență. Un album care trebuie să stea acasă, în colecție.

Powerwolf – The sacrament of sin (2018)

Nu știu cine m-a pus să ascult albumul ăsta, dar na, asta este. Mai bine ascultam de instinctul care-mi spune că pe zona asta și, mai ales când vine vorba de trupa asta, nu prea ai ce să mai primești. Și așa a și fost. Un album de power care a curs plictisitor, previzibil și pe alocuri aproape agresiv de trist. Nimic de luat în seamă, poate doar Nightside of Siberia să mai spună ceva, restul e doar un fel de pastă înghesuită acolo, ca să dea bine la fani. Un alt album inutil, dar uneori așa este să fie, lumea nu pricepe că trebuie să tragă pe dreapta sau, na, mai vrea să mai genereze niște încasări din concerte, căci albumul acesta eu personal nu văd de ce s-ar vinde.

Immortal – Northern chaos gods (2018)

Pe scurt, primul album fără Abbath, probabil cel mai puternic lucru pe care l-a livrat trupa asta în toată istoria sa. Un album cam repetitiv, dar oferind ceva din ceea ce ar putea fi considerat vechiul Immortal pentru că, am spus deja, viața după Abbath are alt parfum. Nu este un album pe care să-l asculți de 10 ori la rând, dar este un Immortal cinstit, curat, care probabil că le va plăcea atât amatorilor de gen cât și fanilor dedicați ai trupei. Este un album agresiv, bine, nu că am aștepta altceva de la ei, un album pe care oamenii-și fac datoria. Eu tot fan Abbath rămân, deși ce-am auzit de la el nu se compară cu ce auzim aici. Piesa mea preferată este Mighty Ravendark, pur și simplu rupe.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: