Din drum #173

Ian Parry – In Flagrante Delicto (2020)

Ceva progresiv combinat cu hard-rock, sosind de la un olandez de care mărturisesc sincer că de-abia acum am auzit, deși nu s-ar putea spune că e chiar un nimeni. Aș spune că discul ăsta nu este deloc rău, dimpotrivă, este neașteptat de decent, însă este ceva care acolo care la final nu reușește să mă convingă. Nu-mi dau seama ce, însă.

Blister Brigade – Slugfest Supreme (2020)

Ceva hard la care se adaugă niște heavy și poate un pic de speed, chestie care vine de la suedezi. Un album slab, tare slab, așa de slab încât după a doua piesă am vrut să trec la următorul album. Am stat totuși să văd dacă discul poate fi salvat, ei bine, nu s-a putut. Plictisitor, lipsit de inventivitate, de dorința de a cânta, de mai multe decât s-ar vedea la prima vedere. Nu-l recomand.

Slaughter Messiah – Cursed to the Pyre (2020)

Black, death și chiar thrash, trupa vine din Belgia, acest leagăn al sonorităților metalice. Glumeam, au și ei câte ceva pe-acolo. Trecând de asta, eu aș spune că albumul ăsta a refuzat să-mi spună ceva. Și m-am străduit să-mi placă, dar n-a fost să iasă. L-am lăsat să termine cu ce avea el de terminat și am trecut la următorul. Nu-l recomand, nu am de ce.

Polaris – The Death of Me (2020)

Progresiv și ceva coreală, probabil metalcore, țară de proveniență Australia. Băi, un album chiar bun față de ceea ce mă așteptam să fie. Mi se pare bine făcut, cu atenție chiar, dozajul între genuri este excelent, iar băieții par a se pricepe la ceea ce fac. Recomand măcar o ascultare, chiar merită trecut peste el măcar o dată. Eu aș spune că-l ascult și a doua oară.

Mokoma – Ihmissokkelo (2020)

Finlandezi și aș spune că bagă pe thrash metal. Thrash din ăla neprelucrat, nefinisat, din ăla raw, agresiv și direct, așa cum era el pe vremea când genul era la putere. Un album pe care personal îl consider bun pe zona sa, de ascultat, un album care aduce înapoi ceva din ce a fost istoria. Și uneori istoria e plăcut de avut pe aproape. Luați cu volumul la maximum, merită.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.