Din drum #162

Adrian Tăbăcaru – Lucifer: A Rock Opera (2020)

Din punctul meu de vedere aș spune că este vorba de ceva excelent, mai ales pentru țara asta. Mi-a adus aminte de Emerson, Lake & Palmer, King Crimson, Iron Butterfly, Vanilla Fudge și Van Der Graaf Generator. Progresiv din ăla apăsat, art rock, black, tot ce mai vreți din anii ăia și de acum. E departe de a fi un album ușor, dar nu este de ratat sub nici o formă. Băgați de voie, e colosal albumul. Bravo, Adrian!

Machiavellian God – Divine Flaw (2019)

Un alt album românesc, în zona de black-death metal. Pe unele zone mi-a adus aminte de My Dying Bride, ceea ce este departe de a fi bine, numai că băieții de aici reușesc să facă lucrurile mai puțin apăsătoare. Eu îl recomand, este un disc mult mai bun decât multe surate de gen ascultate, plus că sunt români, poate vreți să vedeți ce se mai poate face pe aici. Hai, băgați o ureche.

Higher Power- 27 Miles Underwater (2020)

Din umilele mele cunoștințe aici dăm de ceva hardcore care sosește din Anglia. Un album care ajunge repede să zgârie pe creier din motive legate de repetitivitate și lipsa oricărei idei unitare. E ceva așa, la care pare să s-a lucrat prea puțin și parcă nici trupa nu și-a dorit mult de la minunea asta. Eu zic să treceți peste, nu am nici cel mai mic motiv pentru care să recomand o ascultare.

Orgg – The Great White War (2020)

Black metal din Italia. Partea nasoală este că are blatul subțire și nu se așează foarte bine ideile pe acest disc. E ceva acolo ce poate fi considerat bun, dar nu este foarte mult și băieții au grijă să dea de pământ cu puținul pe care-l stăpânesc. Personal nu sunt deloc mulțumit de acest album chiar dacă are unele părți bune, și nici nu-l pot recomanda.

Deathwhite – Grave Image (2020)

Dark-black metal, parcă asta aș spune despre acest album al americanilor care sunt la al doilea lor disc în studio. Nu este rău, chiar nu pot spune prea multe lucruri rele despre ce aud acolo, dar nici nu pot zice prea multe de bine despre minunea asta de album. M-am plictisit rapid, ceea ce nu este deloc pozitiv, și cam așa o ține tot discul, nu se lasă. Nu ratați nimic dacă-l scăpați.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.