Din drum #117

Dawn of Disease – Procession of Ghosts (2019)

Melodic death metal teuton, chestie pe care nu sunt sigur că germanii au excelat vreodată. Despre album am lucruri bune de spus, mi s-a părut bine conceput, bine realizat, bine interpretat, cu doza exactă de inventivitate care să nu te plictisească, agresiv și tehnic, cam ceea ce trebuie de la așa ceva. Eu l-aș recomand chiar dacă nu e genul vostru, merită o ascultare, pe cuvânt.

Mechina – Telesterion (2019)

N-am priceput nici rugat ce naiba se găsește pe albumul ăsta și de ce. Am detectat părți de simfonic metal, de death, de industrial și alte câteva mici influențe mai puțin importante. Cert este că nu merge deloc așa cum trebuie, părțile sunt legate pe alocuri chiar nefericit și văd că le este foarte greu să decidă pe ce să se concentreze. E un alt album șaorma din aia proastă, de la colț de bloc. Nu recomand.

Decadence – Six Tape (2019)

Thrash metal suedez. Nene, e bine ce este acolo, mi s-a părut bine de tot. În forță, tehnic, amintind de ceva din anii de glorie ai genului, cu o voce care știe bine cum să interpreteze acolo și cu o schemă de aranjare a albumului care avantajează fiecare piesă. Eu îl recomand, chiar ar fi păcat să nu vedeți ce pot face acești suedezi care, repet, mie personal mi s-au părut ceea ce trebuie.

Wicked Cat – The Perfect Crew (2019)

Melodic death metal sosind din Rusia, probabil cu aprobare personală de la Putin, că na, nu este chiar ceva strămoșesc, tradițional. Nu este un album rău, însă suferă rău la diversitate, la inventivitate, la aranjament. Trupa știe ce face acolo, dar parcă putea și mai bine de-atât. Altfel e un album de ascultat chiar și așa, rușii nu-s chiar nepricepuți la chestii din astea, doar că de la un timp va plictisi puțin.

Asphodèle – Jours pâles (2019)

Un fel de post-black metal franțuzesc, nație despre care am spus că le are bine de tot cu orchestratul, cu pusul piesei la punct. Este primul album al francezilor și aș spune că este o mică lovitură. Tot ce-i acolo e cum trebuie, mi-a plăcut la nebunie aranjamentul, mi-a plăcut la nebunie totul. Nu știu dacă-l păstrez și pentru colecția mea personală, dar merită ascultat, e un album tare bun.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.