Din drum #114

Profanatica – Rotting Incarnation of God (2019)

Black/death de la americani. Din ăla prost, agresiv degeaba, fără idei, fără strălucire, cu o interpretare străvezie, cu piese alese într-o ordine care nu ajută deloc discul și, la final, cu o lipsă de coeziune care-i aproape de speriat. Dacă ideea este să grohăi degeaba aproape o oră, atunci da, albumul a reușit. Altfel stați departe de el, nu am motive să-i dau notă de trecere.

1349 – The Infernal Pathway (2019)

Black metal norvegian. Aș spune că un black extrem de bine pus la punct și de tehnic, dement de bine făcut, care m-a făcut să apreciez albumul. Totul este la locul său, totul este așa cum trebuie, băieții se simt bine și recomand din tot sufletul o ascultare chiar dacă genul ăsta este departe sau mai departe de voi. Nordicii nu fac prea des rabat și albumul ăsta este un exemplu pentru treaba asta.

Necronomicon – UNUS (2019)

Death metal canadian cu influențe black. Și cu ceva chestii simfonice, de altfel și lucrul care salvează albumul. Am să consider că merită o ascultare, este bine legat, bine dozat, bine făcut, știu când și cum să combine lucrurile, la final rămâi cu ideea că ai ascultat ceva. E de bine ce-i acolo, dați tare, așezați-vă confortabil și lăsați trupa să facă restul. Pe bune, e mișto bine albumul.

Mortiferum – Disgorged From Psychotic Depths (2019)

Death cu ceva doom, totul sosit din SUA. Sau USA. Cum sună? Grav. Apăsător. Melancolic. Agresiv. Aproape indescifrabil. Este un album bun? Nu neapărat, dar la fel, nu este nici unul rău. Nu-l recomand, am cam fost zgâriat pe urechi de repetitivitate, însă pentru fanii genului cred că este ceva care nu trebuie scăpat. Ba chiar și pentru cei care vor să experimenteze alt gen muzical decât ăla de bază.

Vanha – Melancholia (2018)

Vanha se referă la un duo suedez de doom metal, ca să știm despre ce vorbim. Iar albumul ăsta are cu ce să atragă, are cu ce să rămână în memorie la final, după ce opriți playerul. Este curat, este excelent făcut, este chiar inventiv, este cântat cu plăcere, nu din obligație, este ce ar trebui să fie un album de genul acesta în ziua de azi. Recomand, merită din plin. Vorbesc serios, nu-l ratați.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: