Din drum #108

Angmaer – Victoria Aut Mors (2019)

Neașteptat album de black/death metal de la acești britanici. Desigur, au experiența necesară, acum au și Brexit, dar totuși nu mă așteptam la așa ceva. Un album solid, așa cum trebuie, care-ți aduce cam ce ai aștepta de la acest gen și care reușește cumva să nu te plictisească în ciuda problemei genului, aia în care seamănă piesele. Dacă doriți și altceva, apoi acest Angmaer nu strică. Nici vecinilor.

Чур (Chur) – Four-faced (2019)

Nu mor după genul ăsta, folk-metal e pentru mine ceva pe aceeași scară de apreciere cu Vasilica premieru’, dar nene, e album! Ucrainenii se mișcă cu grație prin ceea ce interpretează și recunosc, filonul ăla de folclor ruso-ucrainean e demențial. Plus că băieții din zona aia fac lucruri serioase când le fac. Așa că recomand discul ăsta, e păcat să nu vă bucurați de el. Dați cu încredere.

Profanatica – Rotting Incarnation of God (2019)

Ceva black, ceva death, totul sosind din SUA. Sau USA, na. Cum este albumul ăsta e destul de greu de spus. Mi s-a părut un melanj nu foarte reușit, neștiind dacă să aleagă între agresivitate și tehnică, parcă nici producția nu este ce ar trebui să fie. Inventivitatea nu este chiar la ea acasă, nici nu are cum, și nu l-aș recomanda, la final o să dezamăgească. Păstrați-vă pentru altceva, prin urmare.

Shrine of Insanabilis – Vast Vortex Litanies (2019)

Black metal din Germania. Un album fără cap, fără coadă, care mi s-a părut că pune accentul doar pe agresivitate, lăsând restul să se zbată undeva unde nu se știe dacă se poate pătrunde. Nici măcar ceva original nu pot spune că am găsit aici, e un dâng-dâng-dâng-poc-poc-poc de la cap la coadă. Nu am de ce să-l recomand, sunt albume mult mai bune decât acesta, ăsta va trece oricum neobservat.

Ultha – Belong (2019)

Un excelent album de black atmosferic reușit de niște germani. Totul este ce trebuie să fie. Avem două piese care te trec printr-o sumedenie de stări, băieții se simt ca la ei acasă acolo, există idei, există realizare, există de toate. Nu este un album peste care să treci ușor, cere multe de la tine, dar este un album care spune ceva, chestie destul de rară. Îl recomand, zic că trebuie ascultat.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.