Despre poliția asasină și abuzurile din Centrul Vechi

Sunt departe de a fi ușă de biserică, așa cum frumos se spune pe la noi. Așa că la viața mea am băut și eu în Centrul Vechi.

Mă refer la băut de ăla serios, sticle de whiskey combinate cu bere, până când nu mai știi cum te cheamă, nu la amatorism de ăla de hipster ras pe picioare și cu barbă, unde se beau chestii colorate în pahare cu umbreluțe și se fumează țigări de-alea subțiri, ca să nu usture când intră-n gură pe modelul referitor la alte părți cu deschidere ale corpului.

Și am sărbătorit și două titluri ale Stelei pe sistemul ăsta, tot în Centrul Vechi, na, ca să trecem și noi din bar în bar și să ne simțim bine că Dinamo încă se pregătește de Liga Campionilor, din 1948 încoace. Și am plecat pe stradă, într-una din dăți strigând pe aleile alea mizere ale Centrului Vechi cam tot ce puteam la adresa dușmanilor tradiționali ai echipei din Ghencea. Și ne-a oprit Poliția.

Băi, și de fiecare dată când m-a oprit, nu știu cum naiba s-a făcut, dar Poliția asta criminală nici nu m-a violentat, nici nu m-a amendat. Ba, mai rău, când bântuiam cu Steaua, chiar ne-au urat seară bună și NE-AU RUGAT să nu mai facem scandal prin zona aia. La fel și când m-au prins singur, băut, și au considerat polițiștii asasini că trebuie să execute un control în ceea ce mă privește. Nu mai vorbesc de sositul de la concerte, în două cazuri chemând eu însumi Poliția, că era nevoie.

Hai să vă explic și secretul. Întotdeauna am prezentat actele când mi s-au cerut. Întotdeauna am oferit explicații când mi s-au cerut. Întotdeauna am vorbit frumos, chiar și când îmi era greu să vorbesc, pentru că eram țeavă. Niciodată nu am fost atât de tâmpit, nici măcar în cea mai cruntă stare de beție prin care îmi amintesc să fi trecut, încât să sar la gâtul organelor de ordine, fie ele alea normale, sau alea de la locală, sau să-mi treacă prin cap să apelez la vreo formă de provocare. Rezultatul? Am fost lăsat să plec inclusiv când eram în culpă, și eu și ceilalți cu care eram, însoțiți de zâmbete și de sfaturi, nu de amenzi și răni făcute în urma unor lovituri cu diferite obiecte sau părți ale corpului.

Dar știți de către cine am fost și sunt violentat și-n ziua de azi?

Simplu. De tâmpiții cu care sunt blestemat să fiu concetățean. Și de ăștia nici Poliția criminală nu mă scapă, că uite, trebuie să se ferească și ea de ei.

Comments 3

 • Vorbim de politisti, nu de bategarzi, paznici, militieni, militieni locali, da?
  Cand un politist iti cere sa te legitimezi (se porneste din start de ideea ca are motive intemeiate sa o faca) fie ai motive serioase sa nu o faci si in cazul asta iti asumi consecintele de rigoare, fie te legitimezi ca orice om sanatos la cap. Cand un militian iti cere sa te legitimezi pentru ca ,,buei, ejti smecher sa moara Jean, io-s si mai jmecher si-ti arat io tie ca-s paznic. militian, nu ma filma pe domeniul public ca-ti fut doo”, atunci te gandesti daca te pui cu prostii sau ce poti sa faci in caz de abuz.
  Hai sa ne intelegem cat se poate de serios, ii plina tara de abuzuri din partea militienilor la fel cum avem dobitoci care n-au habar despre indatoririle si drepturile ce le revin ca simpli cetateni. Cam toate se datoreaza de regula necunoasterii legilor, in ambele tabere. Din pacate, militienii comunitari/locali sau cum pula mea le zice (sper ca iti aduci aminte de pagina celor de la Politia Locala Cluj cu sodomizarea a tot ce tine de logica si limba romana) stau cel mai post la capitolul asta, iar in dreptul politiei (adevarate) apar probleme in mod special incazul in care sinele da pe-afara si angajatul uita ca este IN SLUJBA CETATEANULUI si isi inchipuie ca uniforma ii confera dreptul sa faca orice (lasam coruptia la o parte).
  Exista un regulament de conduita in cazul politistilor, regulament care, daca ar fi respectat, am sari peste partea cu abuzurile din partea militienilor.
  Am vazut ca atat Tnuva cat si Condensatori umflati daca n-ai windoz cu licenta, au preluat un articol militienesc vechi, de pe un forum cu militieni, in care infierau cu manie proletara drepturile cetateanului de rand in dretimentul gandirii ca militianul poate sa fac orice, fara ca macar sa cunoasca prevederile legale. N-am timp si rabdare sa vin cu articolele din lege ca sa arat unde suge pula Tnuvva si Amuitcea, da cine stie, poate-mi fac, chiar daca n-am pentru cine, ca poti sa le arati lumina dobitocilor fara sa fie obligatoriu sa si vada.
  Cat despre dobitocii care-si inchipuie ca-i ok sa te bati cu militienii atat timp cat nu esti in stare sa-ti duci in carca faptele, n-au decat sa-si traga ponoasele.

  • Complet de acord. Doar că dacă nu vrei neapărat scandal și vrei să ajungi acasă fără probleme nu te apuci să faci bal mascat cu ei. Mai ales dacă ești băut, stare în care se știe că lumea se crede de obicei fie Jackie Chan, fie Superman. Dai actele, notează ăla pe caiet, că oricum nu știe de obicei atâtea cuvinte cât să scrie un proces verbal și ai plecat acasă. Dar dacă ești activist și ecolog și ce pana mea mai ești, atunci logica nu merge :))

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: