De acasă #4

Due date (2010)

Robert Downey Jr. este silit să călătorească alături de Ethan Tremblay în drumul spre casă. Ambii actori sunt pregătiți pentru comedie, însă unul singur este făcut să strălucească și, desigur, acela este Downey. Filmul este la pământ, comedia e la nivelul Stelei Popescu, dar Robert Downey Jr. este un spectacol în sine care poate fi văzut chiar și-n pelicula asta ușurică. Fenomenal actor. Fenomenal.

Mr. Deeds (2002)

Poate una dintre cele mai slabe comedii la pupitrul cărora l-am văzut pe Adam Sandler. Omul joacă exact ce joacă și-n celelalte, doar că de data asta nu-l ajută deloc scenariul. O mai avem acolo și pe Winona Ryder, doar că și ea este subțirică, de data asta la modul cinematografic, nu fizic. Cine face notă discordantă este John Turturro, jucând excelent într-un rol care este departe de a fi pe calapodul lui, dar din care scoate fum.

Sex tape (2014)

Un alt film în care Cameron Diaz se fute. Și o face pe unde apucă, ba pune la cale și-o înregistrare porno cu pozițiile Kama Sutra. Mno, cam ăsta este și marele schepsis al filmului, Cameron Diaz care se fute în diferite poziții și diferite situații. De-abia aștept să nu mai poată juca rolurile astea, și nu este deloc departe, pentru că sunt curios ce poate scoate atunci din talentul cu care am spus mereu că este dotată. Recomandabil minorilor, au ce vedea.

Hall pass (2011)

O comedie cumva romantică sub care se maschează problemele care apar în cuplu. Titlul filmului înseamnă o pauză de la căsnicie, pauză care le este acordată celor doi eroi de către soțiile lor, exasperate de comportamentul lor infantil și de apucăturile de holtei. Numai că pauza nu este mereu pentru cine este pregătită la prima vedere. Un film deloc rău ținând cont de subiect, dar care este tratat ușurel. Într-un fel este mai bine așa. Ca idee, Christina Applegate îmbătrânită și cu riduri. Ehe, s-au dus vremurile Bundy.

The lucky one (2012)

Un film care putea fi bun, dar de care nu s-a avut prea mare grijă. Zac Efron în rolul unui veteran din Iraq, post-traumatic și scos la pensie, aflat în căutarea unei femei pe care nu știe dacă o va găsi și nici la ce-i va folosi. Desigur, povestea de dragoste este previzibilă, ca și curățarea lui prin ea. Trecând de asta, chiar am regretat că nu s-a dorit mai mult de la acest film, pentru că direcția luată promitea mai mult. Asta este, poate data viitoare.

Contagion (2011)

Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Lawrence Fishburne, Jude Law și Kate Winslet într-un film care vorbește despre un virus pus pe decimatul lumii. Ar fi trebuit să fie killer filmul ăsta, nu? Ar fi trebuit. Din nefericire este atât de prost încât Aurora al lui Cristi Puiu poate fi considerată o operă de artă viscontiană ce merită propusă pentru un Oscar la cel puțin șapte categorii. Pe cuvânt, chiar nu am văzut vreodată ceva atât de prost în zona subiectului ăsta. Și să mai ai și distribuția asta… te califică direct în stadiul de cretin.

Obsessed (2009)

Idris Elba este manager într-o companie. Este căsătorit cu Beyonce Knowles. Și are o problemă: Ali Larte, angajata blondă a companiei, care se apucă să-l hărțuiască sexual. Când este vorba de Idris Elba, probabil că femeile aprobă asta 🙂 Filmul este însă slăbuț și nu reușește să fie salvat. Idris nu face minuni, Beyonce este departe de clipa când o interpreta pe Etta James iar unelor blonde chiar nu le ajunge să arate bine ca să impresioneze. Asta este, se mai întâmplă. Se mai întâmplă des.

The client list (2010)

Jennifer Love Hewitt în rolul unei mame a trei copii care este nevoită să se prostitueze pentru a-și salva familia. Acum, ăsta este un alt subiect care putea fi exploatat la modul serios, numai că nu s-a preferat asta. Și nici prea multe bucăți goale din Jennifer nu se văd, deși doamna arată câte ceva și cevaul ăla nu este deloc rău. Mă întristez când subiectele astea care pot oferi imens sunt luate la mișto și se scot din ele filme de duzină. Dar poate că asta și se vrea.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.