De acasă #23

Ford v Ferrari (2019)

Un film cu o tematică clară și care nu va fi pe placul oricui. Un Matt Damon extrem de slab în rol principal și un Christian Bela care duce-n spate filmul din postura de rol secundar. Ceva istorie legată de curse și mașini, din aia pe care eu am citit-o în volumele sportive de profil, deci s-ar putea să fie nevoie de ceva cultură ca să prindeți unele lucruri. Dacă nu, ei, oricum este de văzut, Christian Bale este excelent, măcar cu asta veți rămâne.

Une Fille Facile (2019)

Un film european care se chinuie prea mult să fie european. Dacă mă-ntrebați pe mine, ei, nu știu să spun care a fost logica, care a fost scopul și care-s multe alte răspunsuri la întrebările pe care le ai după un film. Rămâne ceva care se joacă altfel, nimic deosebit însă, un film care poate fi văzut ca să ieși din Hollywood, dar care nu este sub nici o formă de recomandat.

L’école Est Finie (2018)

Un alt film european, de data asta o comedioară. Nu vă așteptați să râdeți ca sparții, mall style, dar așteptați-vă la o comedioară care pune și unele probleme serioase, legate de adaptare, soluții și alegeri. Mai mult decât agreabil acest film, mai mult decât te-ai putea aștepta de la orice altceva și, normal, fără glumele americane de 2 lei cu care este obișnuit publicul, deși sunt și pe aici ceva chestii penibile. De văzut.

Mes Chères Études (2010)

Alt european și este cumva normal, flegmez de multă vreme pe cinematografia americană și mizeriile ei. Un film care pune multe probleme și-n care se regăsește și sex, na, să aibă și românii la ce să se bucure. Este un film care are la bază un caz real și care vrea să trezească la realitate oamenii din cadrul unui sistem care este profund bolnav. Nu a fost ușor de văzut, are momente când pare că stagnează, nu vine Batman să rezolve problema, dar un film care nu trebuie scăpat. Asta așa, ca să pricepeți distrugerea pe care o întrețineți.

Dolittle (2020)

Comedioara asta nu cred că-i va distra nici pe cei mici. Sau poate se va întâmpla asta cu cei foarte mici, cei care se vor bucura de mama focului să vadă animale vorbind. În rest, chiar și așa este nulă. Iar Robert Downey Jr. se chinuie prea mult să fie la fel de bun precum este Depp în seria cu pirați și nu-i iese nici pe departe. Trist, tare trist. Dar dacă aveți ștrumf mic, atunci mergeți cu el să-l vadă. Desigur, după ce se termină nebunia.

Ultras (2020)

Un film italienesc cantonat în zona fanilor lui Napoli, deși se spune că filmul nu reflectă sub nici o formă acest lucru și că fanii nu au fost consultați. Un film cu fotbal sau, mă rog, cu ce este în jurul său, cu dramă, cu viață simplă de italian, cu ceva mizerie așa cum îi stă bine unei pelicule ce vine de aici, cu o poveste simplă dar bine spusă. Ceva ce cred că merită văzut. Chiar m-am bucurat că am trecut peste el.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.